Foto: JØRN VILLUMSEN/Politiken-Tegning
Din transport

Skift af betalingskort til Rejsekort er »grotesk besværligt«

Vil du skifte betalingskort, tager det minimum tre dage og to udflugter.

Din transport

Har du sat dit rejsekort op med automatisk indbetaling via dit visa/dankort, kan du komme ud i en længere og nærmest grotesk besværlig procedure, hvis du af en eller anden grund vil skifte dit betalingskort.

Det kan være, fordi det er blevet stjålet, spærret eller bare skal udskiftes.

Det skriver Computerworld.

LÆS ARTIKEL

Proceduren indebærer tre ventetider på minimum 24 timer og maksimum syv dage samt to mellemliggende udflugter til en rejsekortstander, hvor man skal tjekke ind og tjekke ud.

Det vil sige, at proceduren tager mindst tre døgn, men kan udstrækkes til at vare næsten tre uger.

Rejsekort A/S erkender den besværlige proces og fortæller til Computerworld, at kommende ændringer af systemet også vil influere på måden, brugerne skifter betalingskort på.

Den kringlede proces, der omfatter seks punkter, der skal udføres i løbet af minimum tre dage, får en af Danmarks førende eksperter i brugervenlighed til at dumpe funktionen.

»Det er helt grotesk, og jeg vil rangere ændringsmuligheden som nærmest ubrugelig eller uladsiggørlig«, vurderer usability specialist Ole Gregersen overfor Computerworld.

Han fortæller, at der er to problemer forbundet med proceduren. For det første, at vejledningen ikke er ved hånden, når man skal udføre de forskerllige trin i proceduren, og for det andet ventetiden. Man kan ikke foretage hele proceduren på én gang men må acceptere tre venteperioder på 24 timerr hver.

Ole Gregersen, der til daglig underviser ITU-studerende i usability, tester løbende private- og offentlige digitale produkter, kalder proceduren »helt grotesk, fordi jeg lige nu og her har et behov for at skifte mit betalingskort. Den arbejdsgang er bare helt skæv«, siger Ole Gregersen til Computerworld.

På netsiden bemærker Rejsekort A/S dog, at man også kan gå hen på et af Rejsekortets salgssteder og få løst problemet, eller man kan prøve at ringe til selskabets kundeservice..

Rejsekortet er i øjeblikket i gang med større ændringer af systemerne, som ved lanceringen senere på året også vil få indflydelse på den automatiske optankning.

Det fortæller Gregers Mogensen, der er chefkonsulent i Rejsekort A/S.

»Vi ved udemærket godt, at løsningen ikke er køn, men den kommer til at ligne den, man har på andre hjemmesider også. Man går ind på sin hjemmeside, og ændrer Dankortet med det samme«, fortæller Gregers Mogensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce