Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Thomas Borberg
Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu sender Børnenes Trafikklub sin sidste trafikske

Siden 1971 har Børnenes Trafikklub lært danske børn om trafiksikkerhed. Nu er det slut.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden begyndelsen af 70'erne har Børnenes Trafikklub lært danske børn at begå sig i trafikken gennem halvårlige breve i postkassen. Mange danskere, der er vokset op i 1970'erne og 1980'erne, vil måske huske en barneske med trafikklubbens logo.

Men nu lukker Børnenes Trafikklub, oplyser DR Trekanten. Tiden er blevet en anden, siger underdirektøren i Rådet For Sikker Trafik, Karina Petersen, til Ritzau.

»Da Børnenes Trafikklub blev åbnet tilbage i 70'erne var det på en rigtig kedelig baggrund. Dengang kom der mange små børn til skade i trafikken. Der blev dræbt 60 helt små børn hvert år og 1.200 børn blev kvæstet.

LÆS ARTIKEL

»I dag er det heldigvis anderledes. Der er meget få børn, der bliver dræbt og kvæstet i trafikken. Så vi er lykkedes med at få en udvikling, hvor trafikken er blevet meget mere sikker for børn på trods af, at der er kommet væsentligt flere biler«, siger hun.

Men det handler også om, at klubben har oplevet et fald i medlemstallet, siger Karina Petersen.

»Vi var nede på kun at have fat i en meget lille del af børneårgang. Og vi er interesseret i at få trafiksikkerhed til så mange børn som muligt. Så derfor har vi lavet et nyt, gratis initiativ, som kan komme bredere ud«, siger hun.

Klubben inviterer derfor børnefamilier til at tilmelde sig et gratis træningsprogram, som betyder, at man cirka hver fjerde måned får tilsendt nogle øvelser, som er matchet til, hvor gammel ens barn er.

»På den måde får Matilde på tre år præcist at vide, hvilke tre øvelser, hun skal ud og øve med sin mor og far i trafikken. Og så håber vi, at det bliver lidt nemmere for forældrene at integrere det i deres hverdag. Ved at give de her få, konkrete øvelser, så håber vi, at det bliver en endnu større del af børns og voksnes hverdag, at de øver sig, så vi kan blive ved med at fastholde den gode udvikling«, siger Karina Petersen.

Rådet for Sikker Trafik oplyser, at der stadig er en rest af den klassiske trafikske på lager.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden