Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

UDSOLGT? Vil man sikre sig en af de sidste trafikskeer fra Børnenes Trafikklub, skal man skynde sig.

UDSOLGT? Vil man sikre sig en af de sidste trafikskeer fra Børnenes Trafikklub, skal man skynde sig.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skeerne fra Børnenes Trafikklub bliver revet væk

Børnenes Trafikklub lukker, og det har skabt storm på lageret af trafikskeer.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få timer efter at meddelelsen om nedlæggelsen af Børnenes Trafikklub og dermed den sidste afsendelse af trafikskeer til nye små medlemmer melder trafikklubben nu om nærmest storm på telefon, email og webshop.

»Der er masser af mennesker, der ringer, fordi de gerne vil sikre sig en trafikske, inden det er for sent«, fortæller Dorte Borg, der sidder i trafikklubbens ekspedition.

»Folk fortæller, at deres trafikske er mistet under en skilsmisse, andre at den er blevet væk under en flytning, og jeg kan mærke, at det virkelig betyder noget for folk, at skeen har fulgt dem i deres barndom«, siger Dorte Borg.

LÆS ARTIKEL

Hun fortæller, at alene i dag har hun ekspederet mellem 520 og 530 skeer, men at det nemmeste er at gå ind på trafikklubbens webshop og bestille den der.

»Men foreløbig er der ingen fare for udsolgt. Vi har omkring 2.000 skeer tilbage«, siger Dorte Bang.

Trafikklubben blev dannet i 1971, og lige fra starten sendte klubben trafikskeen ud til nye medlemmer, og den har fulgt mange både i barndommen og senere. Den har dog skiftet udseende undervejs. Skeens form er den samme, men det logo, der er trykt øverst på skeen har ændret sig siden starten.

»Da Børnenes Trafikklub blev åbnet tilbage i 70'erne var det på en rigtig kedelig baggrund. Dengang kom der mange små børn til skade i trafikken. Der blev dræbt 60 helt små børn hvert år og 1.200 børn blev kvæstet«, siger underdirektøren i Rådet For Sikker Trafik, Karina Petersen, til Ritzau.

»I dag er det heldigvis anderledes. Der er meget få børn, der bliver dræbt og kvæstet i trafikken. Så vi er lykkedes med at få en udvikling, hvor trafikken er blevet meget mere sikker for børn på trods af, at der er kommet væsentligt flere biler«, siger hun.

Som alternativ til Børnenes Trafikklub inviterer Rådet for Sikker Trafik derfor børnefamilier til at tilmelde sig et gratis træningsprogram, som betyder, at man cirka hver fjerde måned får tilsendt nogle øvelser, som er matchet til, hvor gammel ens barn er. Her er hjemmesiden

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden