Tilsneet. Københavns Kommune kæmpede morgenen igennem med at få ryddet de omkring 6 cm. sne, der faldt natten til torsdag. »Vi har gjort alt, hvad vi kan«, fastholder Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen.
Foto: FRANDSEN FINN

Tilsneet. Københavns Kommune kæmpede morgenen igennem med at få ryddet de omkring 6 cm. sne, der faldt natten til torsdag. »Vi har gjort alt, hvad vi kan«, fastholder Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Din transport

Københavns Kommune om tilsneede cykelstier: Vi gjorde, hvad vi kunne

Kommunen holder fast i, at tildækkede veje og stier ikke skyldes manglende forudseenhed.

Din transport

Københavns gader har været præget af fyldte busser og usikre cykelstier, siden byen torsdag morgen vågnede op til et tæt snedække.

Op imod 6 centimeter sne havde klædt byen i hvidt, og det så ud til at komme bag på de fleste. Også Københavns Kommune, der morgenen igennem havde store problemer med at holde selv de mest trafikerede veje og cykelstier snefri og køreklare.

Ifølge kommunens hjemmeside er byens cykelstier og travlest trafikerede gader højeste prioritet, når der skal ryddes sne. Alligevel var veje og stier på travle strækninger som Nørrebrogade og HC Andersens Boulevard morgenen igennem dækket af sne, og især cykelstierne var hårdt ramt af besværede cyklister, der slingrende måtte kæmpe sig på arbejde i overordentlig glat føre.

Satte alt ind fra klokken halv fem

Ivan Partov, der er enhedschef fra kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, forklarer, at sneprognoserne ændrede sig i løbet af natten, og derfor måtte Vintertjenesten sadle om tidligt torsdag morgen.

»Vintertjenesten følger hele tiden situationen tæt. Da prognoserne sent i aftes forudsagde, at der kun ville falde en begrænset mængde sne, vurderede vi, at det var tilstrækkeligt med den saltning, der var gennemført i går. Da prognoserne ændrede sig i løbet af natten og viste, at der ville komme mere sne og mere langstrakt snefald, satte vi ind med at salte og rydde fra kl. halv fem i morges«, forklarer han.

BARE ROLIG:

Vi har sat alt disponibelt grej ind, vi kører på alle ruter, og vi bliver ved med at køre, indtil veje, cykelstier og fortove igen er fuldt farbare.

DMI er en af forvaltningens leverandører af vejrprognoser, men de oplyser til Politiken, at man allerede fra i går aftes udsendte prognoser om den kraftige morgensne. Teknik- og Miljøforvaltningens holder dog fast i, at de tildækkede veje og stier ikke skyldes manglende forudseenhed fra deres side.

De påpeger, at det ikke har været muligt for deres sneryddere at holde sneen væk fra stierne, fordi den er faldet tungt og på et uheldigt tidspunkt. Da de i løbet af morgenen ryddede vejene, faldt der stadig så meget sne, at vejene blev dækket til igen kort efter.

Skal rydde over 1300 kilometer vej og sti

»Når københavnerne oplever, at især cykelstier og fortove er sneet til, så skyldes det simpelthen, at vi ikke kan komme til at rydde ordentligt, før sneen er færdig med at falde. Men vi gør alt, hvad vi kan. Vi har sat alt disponibelt grej ind, vi kører på alle ruter, og vi bliver ved med at køre, indtil veje, cykelstier og fortove igen er fuldt farbare,” siger enhedschef Ivan Partov fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

LÆS OGSÅ:

Vintertjenesten i København har 188 køretøjer og 2.700 ton salt på lager, og med det grej ved hånden har de har ansvar for at salte og rydde 734 km offentlige veje og 589 km cykelstier.

Både vejbaner og cykelstier saltes og ryddes i en prioriteret rækkefølge, hvor de store og mest trafikerede veje samt byens cykelstier har den højeste prioritet, mens de mindre trafikerede veje bliver taget sidst. Målsætningen er, at der er ryddet og saltet på cykelstierne og de store kommunale veje senest otte timer efter snefaldets ophør.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce