På tur med parkeringsvagt Ina Schlichter i København
Foto: Peter Hove Olesen (arkiv)

På tur med parkeringsvagt Ina Schlichter i København

Din transport

København dækker parkeringsskilte til og betaler 8.000 bøder tilbage

Københavns Kommune har ulovligt opkrævet betaling for parkering, samtidig med at bilister har skullet stille p-skiven.

Din transport

Det var ikke bare ved Dronningegården i Indre By, at Københavns Kommune håndhævede de p-regler, som Østre Landsret torsdag underkendte.

Det skriver TV 2 Lorry.

Også i Store Kongensgade – tæt på Dronningegården – og på Øster Allé og Edel Sauntes Allé ved Fælledparken har bilister skullet stille p-skiven samtidig med, at der skulle betales for parkeringen.

Det er i strid med bekendtgørelsen om parkeringsskiver samtidig at opkræve betaling for parkeringen, har landsretten fastslået – og det har fredag fået kommunen til at dække skiltene til de tre steder i byen.

Et flertal i miljø- og teknikudvalget besluttede allerede i februar 2016, at såvel ordningen ved Dronningegården, Store Kongensgade og Fælledparken skulle droppes, men der skulle alligevel en landsretsdom til at få kommunen til at droppe den.

Den præmis, du sætter op, er, at vi er ude på at genere borgerne for at få flest penge i kommunekassen. Den præmis anerkender jeg ikke

»Det har taget noget tid, og det skyldes, at ordningen har haft et formål. Der er nogle behov, eksempelvis ved Parken, hvor turister kommer til i busser for at se landskampe, som vi skal have plads til. Derfor har vi kørt videre med kombinationen«, siger Jes Øksnebjerg, der er centerchef i Center for Parkering under miljø- og teknikforvaltningen, til TV 2 Lorry.

Ifølge ham arbejdes der stadig på at finde en løsning, der kan sættes i stedet. Og idet kommunen i første omgang vandt sagen i fogedretten, var man ikke tidsmæssigt pressede til at finde en løsning, forklarer han videre.

Man kan nemt få den tanke, at I bevidst trækker den til sidste øjeblik?

»Det kan jeg ikke genkende. Den præmis, du sætter op, er, at vi er ude på at genere borgerne for at få flest penge i kommunekassen. Den præmis anerkender jeg ikke«.

Jeg siger ikke, at I er ude på at genere nogen. Jeg siger bare, at man kan få den tanke, at I går lige til kanten af reglerne – og i dette tilfælde så også over.

»Vi har en fogedretsdom, der fortalte os, at det vi gjorde, var lovligt. Den er nu blevet underkendt, og det reagerede vi så på inden for 12-16 timer. Jeg synes, det er en udmærket responstid, at vi i dag har været ude og dække skiltene over«, siger Jes Øksnebjerg.

Forvaltningen er overrasket over afgørelsen

Afgørelsen »overraskede« forvaltningen, men alligevel gør kommunen ikke mere ved sagen.

»Vi kunne vælge at gå videre med den til Højesteret, men da vi ikke er sat i verden for at genere folk, men for at betjene folk, gør vi ikke det. Hvis der er tilfælde som her, hvor to domstole er, så stopper vi den der«.

Skal I fremover blive bedre til at læse bekendtgørelsen bedre?

»Vi gør selvfølgelig alt hvad vi kan for at forstå lovgivningen, som den skal forstås«.

Centerchef Jes Øksnebjerg oplyser til TV 2 Lorry, at kommunen i alt vil tilbagebetale 8.000 afgifter til kunderne, hvilket koster i omegnen af fire millioner kroner.

Årligt opkræver Center for Parkering 300.000 p-afgifter.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce