Ifølge Ubr Citys pressechef, Per Jakobsen, er der tale om en transporttjeneste, ikke en taxatjeneste.
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Ifølge Ubr Citys pressechef, Per Jakobsen, er der tale om en transporttjeneste, ikke en taxatjeneste.

Din transport

Fire timer efter lancering: Styrelse politianmelder den nye tjeneste Ubr City

Samme dag som ny køretjeneste lanceres, bliver den nu meldt til politiet.

Din transport

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen melder den nye køretjeneste Ubr City til politiet.

Styrelsen melder Ubr City, og er det op til politiet at vurdere, om tjenesten overtræder taxiloven, oplyser styrelsen.

»Styrelsen overvåger i øvrigt løbende markedet for personbefordring og vurderer herunder lovligheden af nye services, som lanceres«, siger vicedirektør Keld Ludvigsen fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Ubr City blev lanceret mandag klokken 12 og er dermed politianmeldt fire timer efter lanceringen. Det er en tjeneste, der tilbyder transport af genstande i en radius af omkring 70 kilometer fra København.

Tjeneste: Ren chikane

Ifølge Ubr Citys pressechef, Per Jakobsen, er der tale om en transporttjeneste, ikke en taxatjeneste.

Han opfatter styrelsens politianmeldelse som ren chikane, og at den strider imod god forvaltningsskik, og derfor har Ubr City valgt selv at indgive en politianmeldelse.

»Det strider imod, at vi ikke er blevet partshørt eller for den sags skyld har mulighed for at fortælle om, hvad vi gør. Sådan en politianmeldelse hører ikke hjemme i en retsstat som Danmark, der ellers normalt er kendt for at holde saglig sagsbehandlingskvalitet«, siger Per Jakobsen til Politiken og håber på et hurtigt svar fra politiet om, at sagen mod Ubr City ikke bliver til noget.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ingen kommentarer til kritikken.

Taxalov lukkede Uber

Ifølge Ubr City er der allerede over 100 chauffører tilmeldt tjenesten, hvis navn minder om den amerikanske forgænger, Uber.

Navnet på den nye tjeneste er lanceret uden amerikanske Ubers accept, og Ubr City lanceres, samtidig med at flere lignende tjenester enten er eller vil gå i luften. En af dem er kørselstjenesten Habil, som også blev politianmeldt i april for brud på taxalovgivningen.

Ligesom Habil fungerer Ubr City sådan, at hvis en person vil blive fragtet fra et sted til et andet, skal vedkommende have en smartphone, en kuffert eller en cykel, som skal med på turen.

Som konsekvens af dansk taxilovgivning måtte Uber i april lukke ned i Danmark.

Uber har hævdet, at de var en samkørselstjeneste, men de blev i Danmark regnet som ulovlig taxikørsel. Med en ny taxilov vil kravene til biler, der kører taxikørsel, blive fastholdt, så de blandt andet skal have sædefølere og taxametre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce