Trafikken minder om en almindelig lørdag lige nu. (arkiv)
Foto: Jens Dresling

Trafikken minder om en almindelig lørdag lige nu. (arkiv)

Din transport

Skal du rejse hjem til jul i dag? Så er der godt nyt fra DSB og Vejdirektoratet

Fordi juleaften falder en mandag tager ikke alle afsted på juleferie på samme tid. Det giver ro på vejene.

Din transport

Vejene og togene er traditionelt proppet i dagene op til juleaften.

Det er også tilfældet i år, men det er langtfra lige så slemt som normalt. Det skyldes, at der er to fridage op til juleaften mandag.

Det fortæller DSB og Vejdirektoratet.

»Trafikken er lige nu ganske stille og rolig. Det minder meget om en almindelig lørdag«, siger Camilla Eghøj, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Lørdag er det mellem klokken 11 og 13, at trafikken er værst. Det gælder ifølge den vagthavende de 'klassiske punkter' som blandt andet Køge Bugt Motorvejen, Fynske Motorvej og ved Trekantsområdet.

»Det er ikke, fordi vi forventer lange køer, men bare lidt langsom kørsel«, siger Camilla Eghøj.

Værst søndag

Ifølge Vejdirektoratet er det søndag på lillejuleaften - også mellem klokken 11 og 13 - at trafikken vil være værst.

Hos DSB er julen også en travl tid. De fleste passagerer skal fra hovedstadsområdet mod vest, og i år er ingen undtagelse, fortæller informationschef Tony Bispeskov.

»Mange ønsker sig en hvid jul, men vi ønsker en grøn jul, hvor togene kører til tiden. Det gør de heldigvis, og det hele kører, som det skal, siger han.

Pladser bestilt i god tid

Tony Bispeskov fortæller, at mange flere bestiller pladsbillet i god tid, når de skal hjem til jul. Derfor er det lettere for DSB at planlægge og allokere sine ressourcer.

»Det er en af fordelene. Vi ved præcis, hvad kunderne vil. I hverdagen rejser mange flere med pendlerkort og månedskort, og på den måde kan vi ikke altid helt vide, hvordan det fordeler sig«.

Han fortæller, at den største rejsedag på skinnerne i dagene op til jul er lørdag.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) melder om gråt og lidt ustadigt vejr, som det har været de seneste dage. Hverken hos Vejdirektoratet eller DSB forventer man, at vejret kommer til at spille en rolle.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce