Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Olivia Loftlund
Foto: Olivia Loftlund

DSB's intercitytog mod Odense kørte mandag morgen 800 meter i den gale retning mod Sverige, før lokoføreren opdagede fejlen og vendte om.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DSB-tog til Odense kørte i stedet mod Sverige

Lokomotivføreren nåede at køre knap en kilometer, før han opdagede, at toget var på vej mod øst i stedet for vest.

Din transport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Meddelelser over højtaleren om, at toget nu er forsinket er i sig selv ikke usædvanlige. Alligevel var passagererne i toget fra Københavns Hovedbanegård klokken 08.12 mod Odense ved at få den medbragte morgenkaffe galt i halsen.

»Et par minutter efter afgangen kom der en meddelelse over højtaleren om, at vi simpelthen var på vej mod Sverige. Det har jeg trods alt aldrig oplevet før«, siger en af passagererne May Christiansen.

Intercity-toget var blevet ledt over på det forkerte spor og havde nu kurs mod Kastrup. Da det gik op for lokomotivføreren, standsede han toget og måtte gå igennem kupeerne for at komme til førerkabinen i den modsatte ende. Toget kørte så tilbage til hovedbanegården igen og blev så ledt i den rigtige retning mod Valby og Fyn.

»Folk i kupeen reagerede ved at grine. Det var der vist ingen, der havde oplevet før«, siger May Christiansen.

Ingen fare på færde

BaneDanmarks sektionschef Claus Christiansen bekræfter og beklager hændelsen.

»Ved en fejl blev der stillet signal mod Kastrup i stedet for mod Valby. Det var en fejl fra BaneDanmarks side, men det er vigtigt at fastslå, at der ikke var noget farligt i det, selvom det selvfølgelig er irriterende og beklageligt, at det medfører forsinkelse«, siger Claus Christiansen.

Han oplyser, at toget nåede cirka 800 meter i retning mod Sverige, før lokomotivføreren fik indikationer eller selv blev opmærksom på, at toget var på det gale spor.

»Det sker meget sjældent - måske fem-syv gange om året. I dag skyldtes det nok en kombination af stor travlhed og så en fejl fra BaneDanmarks side, en menneskelig fejl«, siger Claus Christiansen

BaneDanmarks sektionschef forklarer, at der ikke var nogen fare på færde, da der ikke kan komme andre tog ind på sporet, når der er stillet signal. Han sammenligner situationen med en bil, der ved grønt lys i en lyskurv kommer til at køre til højre i stedet for ligeud; her er der heller ingen risiko for pludselig modkørende bilister, da de holder for rødt.

Omvejen betød, at passagererne i IC51033 i alt oplevede 10 minutters ekstra rejsetid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden