Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Fakta-butikkerne er mere beskidte end Nettos butikker. Billedet her er fra en tilfældig Fakta i København.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fakta-butikker er mest snavsede

Discountkæden Fakta er ringest ud af alle discountsupermarkeder til at holde rent og undgå de sure smiley'er fra Fødevarestyrelsen.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Leder man efter butikker med flest glade smiley'er eller de nyere elitesmiley'er, er det Netto, Føtex eller Bilka, man skal handle i.

Og der er generelt god orden i de danske butikker, viser en optælling fra Fødevarestyrelsen, som Jyllands-Postens fpn.dk har foretaget.

Men der er stadig steder, hvor der bliver smækket sure smileyer over disken. Og det er især i Coops Fakta-butikker.

Netto ligger procentvis bedre Syv Faktabutikker skilter nu med sure smiley’er efter Fødevarekontrollens seneste kontrolrunde. Det svarer til knap 2 procent af de 359 Fakta’er, der er blevet kontrolleret. Dertil kommer Netto, som til sammenligning kun fået sure smiley’er i 0,5 procent af deres butikker, skriver fpn.dk.

Sort af snavs i loftet

På nær én ligger Fakta-butikkerne med sure smiley'er i hovedstadsområdet, men Fakta på Bygnaf 9 i Haderslev er også med i det beskidte selskab.

Butikken har fået en bøde på 10.000 kroner for dårlig hygiejne. Blandt andet bliver et loft betegnet som sort af snavs, og der er konstateret kødsaft i en kølemontre.

Fakta på Jagtvej i København har modtaget bøde for ukorrekt behandling af fødevarer. En dybfryser viste minus 18 grader, men var kun mellem 6 og 9 minusgrader kold. Og i Fakta på Søborg Torv betegnes både gulve og personalets toiletter som snavsede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden