Foto: JOACHIM ADRIAN
Forbrugersikkerhed

Syv dyrlæger dømt for prissnyd

Dyrlæger i Århus har i årevis haft ens priser, når kæledyr skulle behandles.

Forbrugersikkerhed

Syv dyrlægeklinikker, der har en betydelig del af kæledyrsejerne i Århus-området som kunder, skal hver betale 75.000 kroner i bøde for overtrædelse af konkurrenceloven.

Byretten i Århus mener, at dyrlægerne siden 1998 har haft et ulovligt prissamarbejde om ensartede takster og dermed sat konkurrencen ud af kraft.

LÆS OGSÅ

Dyrlægerne har haft et samarbejde under navnet "Århus Dyrlægevagt", og her er kunderne uden for normal åbningstid blevet henvist til en vagthavende dyrlæge.

LÆS OGSÅ

Efter indbyrdes aftale har de enkelte dyrlæger været forpligtet til at afregne efter et ensartet pointsystem og dermed ensartede priser.

På den måde er den reelle konkurrence sat ud af kraft, mener Bagmandspolitiet, som fik medhold af byretten.

LÆS OGSÅ:

De dømte dyreklinikker er Abild Dyreklinik, Højbjerg Dyreklinik, Nordre Dyrehospital, Skejby Dyreklinik, Åbyhøj Dyreklinik, Århus Dyrehospital og Tilst Dyrehospital.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce