Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
nemt. Men også dyrt. Robotstøvsugerens batteri koster flere hundrede kroner, og det holder ofte under to år.
Foto: Ole Lind

nemt. Men også dyrt. Robotstøvsugerens batteri koster flere hundrede kroner, og det holder ofte under to år.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Batteriet i robotstøvsugeren afgik ved for tidlig død

Man kan klage over en vare i to år, men batterier holder ofte kortere.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det kan være dyrt at holde robotstøvsugeren eller den selvkørende plæneklipper kørende, for et nyt batteri kan nemt koste flere hundrede kroner, og det er ikke sikkert, at det holder ret meget længere end et år.

Det viser en ny principiel afgørelse i Forbrugerklagenævnet, som gik klageren imod.

Batteri var ok men slidt

Den danske købelov har en grænse på to år, hvor man kan klage over produktet, og er der tale om en fabrikationsfejl, er det forhandleren, der skal reparere eller erstatte produktet.

LÆS ARTIKEL

Men i dette tilfælde, hvor batteriet døde efter halvandet år, afgjorde Forbrugerklagenævnet, at der ikke var noget galt med det.

Batterier til robotstøvsugere kan nemlig blive slidt op på mindre end to år efter støvsugeren er købt afhængigt af, hvor ofte det bliver brugt, og hvordan det behandles.

Forbrugerne skal derfor være indstillet på løbende at bruge flere hundrede kroner på nye batterier, når de for eksempel køber robotstøvsugere, viser afgørelsen.

»Afgørelsen viser, at batterierne er en sliddel, som forbrugerne må forvente, de selv skal bruge penge på at udskifte. Det kan blive nødvendigt allerede inden for de første to år«, siger Henrik Lundgaard Sedenmark, jurist i Forbrugerklagenævnet.

»Sagen har principiel betydning, fordi fremtidige sager om batterier til robotstøvsugere i vid udstrækning kan afgøres allerede i Forbrugerklagenævnets sekretariat«, siger Henrik Lundgaard Sedenmark.

Men I har også haft sager om batterier, hvor klageren har fået medhold?

»Det skyldes, at vores sagkyndige har kunnet konstatere, at batteriet har haft en fabrikationsfejl. Alle produkter har tilknyttet en to års reklamationsret, men en liter mælk holder jo heller ikke i to år. Det ved alle. Men selv om et batteri måske ikke kan holde i to år, kan det godt have en fejl, som kan dokumenteres bagefter, og i det tilfælde får klageren ret«, siger Henrik Sedenmark og nævner, at en forkert brugsanvisning kan være udslagsgivende.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden