Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Unge gamblere har frit spil

I otte ud af ni butikker kan 17-årige købe Oddset-kuponer.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Butikker blæser på aldersgrænsen for gambling, skriver 24timer.

Avisen har sendt en 17-årig testperson ud for at købe Oddset-kuponer hos ni af Danske Spils forhandlere. I otte ud af ni butikker havde den 17-årige ingen problemer med at købe en kupon, selv om det ifølge 'lov om spil’ er ulovligt at forhandle til unge under 18 år.

Dermed lader det til, at det nærmere er reglen end undtagelsen, at unge under 18 år ikke bliver spurgt om identifikation, viser 24timers test.

Vil drøfte sagen med Danske Spil

Den 17-årige var hos Føtex, Shell, Kvickly, 7-Eleven, Spar, Statoil, SuperBest og Q8. Han kom efterfølgende ud med en Oddset-kupon og dermed det synlige bevis på lovbruddet. Kun i SuperBrugsen blev testpersonen spurgt om sin alder og fik efterfølgende ikke lov til at købe en kupon.

Ifølge leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel viser det, at forhandlerne er for dårlige til at identificere de unge gamblere.

LÆS OGSÅ

»Det er ikke overraskende, men unge under 18 år bør ikke have muligheden for at spille. Hvis forhandlerne er det mindste i tvivl, må de jo spørge,« siger han til 24timer.

Rapporten Pengespil blandt unge’ udarbejdet af Det Nationale Forskningscenter for Velværd, SFI, i 2008 viste, at i aldersgruppen 12 til 17 år har omkring 32.000 en risikoadfærd i forhold til spil’. Det betyder ikke nødvendigvis, at de unge bliver ludomaner, men at der er en risiko for, at de kan udvikle spilproblemer.

»Jeg synes jo, det er mange unge, og vi ved fra Center for Ludomani, at det er spil som Oddset og poker, de bliver afhængige af. Vi ved også fra tidligere undersøgelser, at jo tidligere i livet en person begynder at spille, jo større risiko er der for at udvikle et spilleproblem,« siger Michael Bay Jørsel til 24timer.

Spillemyndigheden, der udsteder tilladelser til spillefirmaer og er sat i verden for at sikre, at den nye lov overholdes, ser alvorligt på lovbruddet.»Som tilladelsesindehaver skal Danske Spil leve op til de gældende vilkår. Med det, du fortæller mig, så vilvi formentlig drøfte sagen med Danske Spil og vejlede dem i, hvad der er lovligt,« siger Tina R. Olsen, kontorchef i Spillemyndigheden.Danske Spil lover, at lovovertrædelserne får konsekvenser.

»Når vi får kendskab til tilfælde, hvor unge under 18 har kunnet spille Oddset, så indskærper vores distriktschefer over for forhandlerne, at det er ulovligt at forhandle til unge under 18 år. Hvis de så fortsat ikke overholder reglerne, kan vi i sidste ende fratage dem muligheden for at forhandle spil,« siger Danske Spils kommunikationschef, Thomas Rørsig til 24timer.

Også flere af butikkerne, som solgte Oddset-kuponer til den 17-årige, lover nu at stramme op.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden