Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

klager. Sådan tog det sig ud, da daværende Applechef  Steve Jobs lancerede iCloud i San Francisco i juni sidste år. Apple fortæller bare ikke de danske forbrugere, at funktionen ikke virker til musik i Danmark.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP (arkiv)

klager. Sådan tog det sig ud, da daværende Applechef Steve Jobs lancerede iCloud i San Francisco i juni sidste år. Apple fortæller bare ikke de danske forbrugere, at funktionen ikke virker til musik i Danmark.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerombudsmanden langer - igen - ud efter Apple

Apple skal fortælle, at den populære iCloud ikke virker til musik i Danmark.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerombudsmanden trækker nu Apple ind i endnu en sag om vildledning af deres danske kunder og truer virksomheden med en indberetning til EU-Kommissionen, hvis ikke Apple fortæller kunderne, at funktionen iCloud ikke virker til musik i Danmark.

Det fremgår af et brev, som Forbrugerombudsmanden har sendt til Apples danske advokat.

»Nemt og helt uden besvær«

Forbrugerombudsmanden er i forvejen gået i kødet på IT-gigantens reklamer for 4G-forbindelse på den nye iPad, fordi den nye iPad ikke kan bruge det danske 4G-netværk. Det fortæller Apple bare ikke i sine reklamer, tværtimod.

LÆS ARTIKEL

Forbrugernes vagthund er også ude efter Apples såkaldte garanti (AppleCare) som efter Forbrugerombudsmandens opfattelse i realiteten ikke stiller forbrugerne bedre end den danske købelov. Derfor er det vildledning at kalde det en garanti, mener han.

Årsagen til den aktuelle sag er, at Apple også skriver på sin danske hjemmeside, hvordan musikfunktionen iTunes kan anvendes med iCloud på den måde, at musik, indkøbt i via iTunes kan sendes til alle brugerens enheder som iPhone, iPad og iPod Touch.

Det kan den bare ikke i Danmark, men det skriver Apple intet om i sine reklamer for funktionen.

For eksempel skriver Apple på denne del af hjemmesiden, at »iCloud er meget mere end bare en harddisk i 'netskyen'. Med denne funktion kan du nemt og helt uden besvær få adgang til næsten alt på dine enheder, du bruger hver dag. iCloud opbevarer automatisk dit indhold, så du altid har adgang til det fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc. Det giver dig adgang til din musik…….«.

På hjemmesiden skriver Apple blandt andet også, »Hvad er iCloud? iCloud opbevarer musik, fotografier, dokumenter m.m. og overfører oplysningerne via push til alle dine enheder.«

En dansk bruger har i en mail beskrevet, hvordan han har forsøgt at overføre musik indkøbt via iTunes til sin iPad via iCloud.

»Da det efter lang tid og en masse besvær ikke lykkedes, kontaktede jeg Apple og fik oplyst, at man i Danmark ikke kan gøre brug af denne funktion«, siger han.

Nu er Forbrugerombudsmanden efter en konkret klage gået ind i sagen og har sendt et brev til Apples danske advokat, hvor han blandt andet forlanger, at Apple skal fortælle sandheden om den manglende funktion i iCloud og iøvrigt fjerne den vildledende markedsføring.

»Vi skal opfordre deres klient til inden 4 uger at meddele os, om Deres klient vil gøre det helt klart for danske forbrugere, at iCloud ikke kan anvendes til opbevaring af musik. Såfremt Deres klient ikke ønsker at følge denne opfordring, kan vi allerede nu oplyse, at sagen vil blive oversendt til de irske håndhævelsesmyndigheder, ligesom forholdet dermed vil blive omtalt for Kommissionen og de øvrige medlemsstater«, hedder det i brevet.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Apple eller deres danske advokat.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden