Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Snyd. Hjem.dk gik på tre uger fra en samlet besømmelse som 'god' til 'perfekt' efter en byge af falske anmeldelser havde skamrost virksomheden på Trustpilot.

Snyd. Hjem.dk gik på tre uger fra en samlet besømmelse som 'god' til 'perfekt' efter en byge af falske anmeldelser havde skamrost virksomheden på Trustpilot.

Forbrugersikkerhed

Falsk anmelder giver systematisk firmaer topkarakterer på Trustpilot

50 falske anmeldelser for 5.000 kroner lyder det kontroversielle tilbud.

Forbrugersikkerhed

Betal 5.000 kroner, og jeg skriver 50 skamrosende anmeldelser om din virksomhed på portalen Trustpilot.

Sådan har en mand lokket flere firmaer, der bruger deres omtale på den danske anbefalelsesside til at kapre nye kunder.

Det fortæller DR's forbrugermagasin Kontant, der i aften sætter fokus på Trustpilot, som forbrugere i tusindvis jævnligt bruger til at skille godt fra snot blandt forhandlere og virksomheder.

»Det er jo noget fup«
Blandt de firmaer, der har hørt fra den falske anmelder, der kalder sig Christian, er netbutikken hjem.dk. De fik en mail med følgende ordlyd:

»Jeg er en ung fyr, der gennem nogen tid har arbejdet som freelance inden for IT verdenen, og har de sidste måneder hjulpet onlinevirksomheder med at få oprettet nogle positive Trustpilot anmeldelser«.

Et tilbud som hjem.dk's direktør, Stig Johanesen, ikke brød sig det mindste om:

»Det er jo noget fup, som vi som har en meget seriøs butik ikke kan acceptere«, siger han til Kontant og kalder tilbuddet for en 'bombe' under hele Trustpilots koncept.

»Vi er måske ikke de eneste der får tilbudt det, det gør andre også«.

L ÆS OGSÅ

På Trustpilots hjemmeside står der, at folkene bag siden aktivt forsøger at indetificere og fjerne falske anmeldelser.

»Det er reelt umuligt for os at fange enkeltstående falske anmeldelser. Men kommer der mange falske anmeldelser er der meget stor chance for, at vi fanger det«, står der blandt andet.

Det udsagn har Kontant sat sig for at teste. De allierer sig derfor med hjem.dk, og siger ja tak til 'Christians' tilbud ofr at prøve det af.

Herefter begyndter det at vælte det ind med falske anmeldelser af hjem.dk, skrevet af 'Christian', der fortæller, at han har 50 falske Facebookprofiler til formålet. I løbet af tre uger går hjem.dk fra en placering som "god" til "perfekt", når man ser på den samlede karakter.

Men Trustpilot gør intet ved sagen.

Og det undrer anmeldelsessidens egen direktør, Peter Holten Mühlmann.

»Selvfølgelig er det et slag mod vores troværdighed, at det er muligt at købe falske anmeldelser, og vi må ind og kigge på, hvordan det egentlig er lykkedes dem, fordi jeg ville havde troet, at vi skulle være i stand til at fange den slags. Det er vi også som regel. Men vi kan se, at nogle gange så er der nogen, der slipper uden om de systemer, vi har«, siger Peter Holten Mühlmann til Kontant.

Trustpilot har på baggrund af Kontants afsløring i dag besluttet af skærpe indsatsen mod falske anmeldelser.

Se mere i aftenens Kontant på DR klokken 21.00.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce