Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Prisforskel. Her hos swingerklubben Tucan ved Kolding er der ingen sure miner over mænds dyrere entrebilletter, forsikrer ejeren.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Swingerklub får reprimande for at diskriminere mænd

Erotiske klubber må ikke have forskellige priser for mænd og kvinder.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er forskelsbehandling, når swingerklubber lader kvinder slippe billigere ind end mænd.

Det har Ligebehandlingsnævnet slået fast i en ny afgørelse.

Derfor må en konkret swingerklub – en klub, hvor medlemmerne dyrker sex med hinanden – ikke lade mænd betale 400 kroner i entre på fredage og lørdage og 200 kroner på andre dage og samtidig lade kvinderne komme gratis ind.

Ikke den første klage
I afgørelsen er den indklagede swingerklub anonymiseret, og det er klageren også. Dog kan man læse, at det er en mand, som sammenligner med diskoteker, som tager højere entrépriser for mænd end for kvinder og i øvrigt til nævnet oplyser, »at han ikke har besøgt klubben i forbindelse med sin klage, men at han klager af principielle grunde«.

LÆS OGSÅ

Og han er ikke den første, som har klaget. Ifølge Ligebehandlingsnævnets hjemmeside er det i hvert fald den femte sag mod en swingerklub inden for fire år.

Men klubberne kan fortsætte deres prispolitik, for der følger ikke repressalier med en afgørelse, forklarer chefkonsulent ved Ligebehandlingsnævnet Susanne Fischer.

Derfor ændrede nævnet også praksis i 2011. Hvor personer, som blev kønsdiskrimineret for eksempel ved indgangen til et diskotek, tidligere måtte nøjes med at få prisdifferencen, så kan nævnet i dag pålægge diskoteksejeren at betale en godtgørelse.

LÆS OGSÅ

Ved kønsdiskrimination er godtgørelsen i omkring 2.500 kroner, mens diskrimination på grund af etnisk oprindelse giver en større godtgørelse, og i en sag er der givet 10.000 kroner. Men den ændrede praksis har tilsyneladende ikke reduceret diskriminationen, forklarer Susanne Fischer.

»Hvis man skal konkludere noget, har vi hverken fået flere eller færre klager. Så det har ikke fået flere unge til at klage for at få pengene – omvendt kan vi heller ikke sige, at det har fået diskotekerne til at ændre adfærd. Hensigten var ellers, at man ville sætte foden lidt mere ned«.

Klubben: Gratis adgang er nødvendigt

I Tucan Swinger & Wellness Club i Almind ved Kolding – som har omkring 2.400 medlemmer – har man tidligere været part i en sag hos Ligebehandlingsnævnet. Ja, faktisk har medejer Torben Nielsen fået en fire-fem afgørelser fra nævnet i de fem år, stedet har eksisteret.

Alligevel slipper kvinder stadig billigere ind end mænd, dog ikke gratis. Det skyldes, at det er sværere at tiltrække kvinder, og at Tucan er nødt til at følge prisstrukturen i branchen for at følge med konkurrenterne, forklarer Torben Nielsen. »Det er aldrig medlemmer, som klager over prisforskellen, selv om mange brugere er mænd. De er ikke interesserede i, at vi sætter prisen op for piger, for de vil gerne have, at pigerne kommer«. Ligebehandlingsnævnet behandlede på sine sidste 2 møder i alt 22 sager. Flere handler om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, mens 6 sager var mod fitnesscentre, der har områder kun for kvinder, hvilket nævnet fandt »hensigtsmæssigt og nødvendigt«.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden