Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vennetjeneste. På Trustbudd kan du låne penge ud eller selv få et lån af 'venner'.

Vennetjeneste. På Trustbudd kan du låne penge ud eller selv få et lån af 'venner'.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udskældt 'låne-buddy' snyder med priser på lån

Tjenesten Trustbuddy udbyder lån med forkerte oplysninger.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De 'venne-lån’, som virksomheden Trustbuddy tilbyder danskere, bliver markedsført med ulovlige og forkerte oplysninger om priser, skriver 24timer.

Virksomheden oplyser nemlig ikke de årlige omkostninger ved lån - den såkaldte ÅOP, som loven ellers kræver.

Det fastslår Forbrugerrådet samt John Norden, der er direktør i den uafhængige bankportal Mybanker. Forbrugerombudsmanden bekræfter reglerne over for 24timer:

'Årlig effektiv rente'
»Når man markedsfører lån, skal man bruge den danske betegnelse ÅOP. Hvis man ikke gør det, så overtræder man dansk lovgivning, og så kan man straffes med bøde,« siger chefkonsulent og jurist Søren Iversen fra Forbrugerombudsmanden.

LÆS OGSÅ

Trustbuddy oplyser om 'årlig effektiv rente’, som ifølge virksomheden er 248 procent ved et lån på 500 kroner. Men selv om Trustbuddys tal er højt, er det faktisk en kraftig underdrivelse i forhold til de reelle omkostninger, fastslår John Norden, der har regnet på de totale årlige omkostninger ved lånet.

»Et lån på 500 kroner med en løbetid på 15 dage vil have en årlig omkostning i procent på hele 3.111. Deres oplysninger er ganske enkelt ulovlige,« siger John Norden til 24timer.

LÆS OGSÅ

24timer var i går i kontakt med Trustbuddys advokat, Adam Söderqvist. Han kunne ikke garantere, at alle omkostninger ved lån er medregnet i Trustbuddys tal.

»Det kan jeg ikke. Jeg er en svensk advokat, så jeg kan ikke sige, hvad det (ÅOP, red.) dækker over, men firmaet går meget op i at give den korrekte information, så hvis du har fundet nogle fejl på deres hjemmeside, som ikke er korrekte efter loven, så er jeg sikker på, at de vil gøre noget ved det,« siger advokat Adam Söderqvist.

24timer erfarer, at Finanstilsynet i øjeblikket vurderer, hvorvidt Trustbuddys virksomhed er ulovlig i Danmark, men kommunikationschef Søren Møller Christensen oplyser, at de ikke ønsker at udtale sig til avisen om sagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden