Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Chick-a-Dee hedder denne røgalarm designet som en fugl som de, der i tidligere tider alarmerede minearbejdere mod gas. Denne hyler bare utilladeligt lavt og kan byttes.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fancy røgalarm hyler ikke højt nok

En røgalarm i form af en fugl må trækkes tilbage fra markedet.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En røgalarm designet som en lille fugl, der sidder på en gren under loftet i stuen, må nu trækkes ud af markedet, fordi den ikke advarer højt nok i tilfælde af røgudvikling.

Det fortæller firmaet Just White, der er engrosvirksomhed for det kinesiske firma, der har produceret røgalarmen.

Chick-a-Dee hedder alarmen, der skal ligne den nordamerikanske sort-hovede mejse, der er kendetegnet ved sin varslende sang 'chick-a-dee'.

LÆS ARTIKEL

»Ved en stikprøvekontrol viste det sig, at røgalarmen kun frembragte en lydadvarsel på 81 decibel, hvor kravet fra myndighederne er 85 decibel«, fortæller indehaver af Just White, Jette White.

»Der var også andre forhold, som var lige på grænsen af kravene, men det med lyden var det vigtigste. Vi er ikke klar over, hvor mange af den bestemte sending, der er solgt i Danmark, men det drejer sig om røgalarmer med et særligt nummer, som kunderne kan se på undersiden af fuglen«, siger Jette White.

Røgalarmen er solgt i butikker, hvor kunder i de kommende to måneder kan levere den tilbage og få et fejlfrit eksemplar retur, fortæller Jette White.

Røgalarmerne, der er omfattet af tilbagekaldelsen er påført en produktionsdato 2011/49. Produktionsdatoen står på toppen (ryggen) af Chick-a-Dee røgalarmen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden