Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Olivers opvaskemaskine var brandfarlig: Blev ikke advaret af Bosch

Bosch ændrede holdning til reparation af en brandfarlig maskine på et par timer.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forrige søndag måtte familien Eriksen på Østerbro genhuses, efter at familiens opvaskemaskine af mærket Bosch var brudt i brand og havde antændt køkkenet og ødelagt resten af lejligheden med sod og røgskader.

Bosch og Siemens har samtidigt i form af annoncer sendt en advarsel ud til de op imod 130.000 danskere og flere millioner andre europæere, der har købt en Bosch eller Siemens opvaskemaskine produceret i perioden mellem 1999 og 2005.

Ikke oplevet brand før BSH Hvidevarer siger, at ud af de mange opvaskemaskiner, der stadig formodes at køre i danske husholdninger, har man ikke oplevet brand og kun i 10 tilfælde røgudvikling.

Familien Eriksen på Østerbro i København er bevis på, at en defekt komponent i maskinerne kan ende i en voldsom brand, og familien er ikke ene om at have dårlige erfaringer med en opvaskemaskine fra Bosch.

På Amager bor Kirsten og Oliver Nehrhaupt, og de havde sidste år gentagne problemer med deres Bosch opvaskemaskine med modelbetegnelsen SGU 56A22 SK/47.

LÆS ARTIKEL

I slutningen af 2012 begyndte maskinen at lugte brændt og, og der kom røg ud af den.

Oliver Nehrhaupt kontaktede straks BSH Hvidevarer, som er Bosch' og Siemens fælles forhandlerorganisation i Danmark, og fik udskiftet det brændte panel to gange, fordi den første reparation ikke hjalp. Regningen til installatøren på ialt 1.820 kroner betalte familien selv.

Er vores maskine sikker?

Men maskinen er stadig den samme, og ingen fortalte dengang familien, at den var omfattet af samme fejl som millioner af andre opvaskemaskiner i Europa fra Bosch og Siemens.

»Vi har med stor bekymring set, at vores maskine er en af de omtalte farlige maskiner, og idet vi har et barn og allerede har haft problemet med brand og røgudvikling, vil vi gerne vide, om vores maskine nu er sikker, eller om der stadig er fare for brand«, skriver parret i et brev til BSH Hvidevarer.

I brevet beder de desuden selskabet refundere de 1.820 kroner, som udskiftningen af den defekte komponent i betjeningspanelet kostede dem for et halvt års tid siden.

»Maskinen kostede oprindeligt lidt over 5.000 kroner, så det var da en betragtelig omkostning i forhold til maskinens værdi«, siger Oliver Nehrhaupt om de 1.820 kroner.

LÆS OGSÅ

BSH Hvidevarer reagerer på to vidt forskellige måder på familiens henvendelse. Først får familien svar på mail om, at deres maskine er en af dem, der skal have udskiftet komponenten, fordi der er tvivl om den kan bryde i brand.

BSH Hvidevarer skriver også om komponenten og om familien Nehrhaupts ønske om en refundering af udgifter:

»Hvorvidt det skyldes denne defekt, som har forårsaget fejlen tidligere, kan vi desværre ikke længere konstatere, da det defekte print ikke sidder i maskinen og vi kan derfor ikke refundere de tidligere udgifter, da det kan skyldes anden type fejl«.

Den konklusion ændres dog radikalt nogle timer senere tirsdag eftermiddag, da Oliver Nehrhaupt får et telefonopkald fra Bosch:

»De sagde, at BSH nu har genvurderet vores sag og på baggrund af alle informationerne får vi refunderet vores omkostninger til reparation, og derudover sender de en tekniker, som skal kontrollere maskinen – vi skal ikke foretage os noget som helst. Vi er meget glade for deres holdningsskift«, siger en glad Oliver Nehrhaupt.

Hos BSH Hvidevarer vil sales marketing manager Mette Ertel ikke kommentere den konkrete sag.

»Men hvis der er forbrugere med en opvaskemaskine, der er omfattet af vores aktuelle kampagne, som har haft problemer med maskinen, så vil jeg opfordre dem til at kontakte os. Så ser vi på deres sager og finder en løsning. Vi har oprettet en hjemmeside og en gratis hotline, hvor man kan kontrollere, om ens opvaskemaskine er omfattet af kampagnen«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden