Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privat
Foto: Privat

Lasse Harder forsøgte at sige sit abonnement op hos Yousee, men i stedet for en bekræftelse modtog han en ny regning.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mundtlig opsigelse hos YouSee endte i en ekstra regning for Lasse

Lasse Harder måtte betale endnu en måned, da hans opsigelse ikke blev registreret.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når du siger ja til diverse telefon-, internet- og TV-abonnementer, siger du oftest også ja til kravet om en måneds opsigelse.

Det havde Lasse Harder også gjort, men da han første gang ringede for at sige sit TV-abonnement op, glemte YouSee at registrere hans opsigelse. Det kostede ham en ekstra måneds betaling.

I Lasse Harders gamle lejlighed, havde han en billig aftale med YouSee, men da han skulle flytte, kunne han ikke tage sin billige løsning med sig. Derfor valgte han midt i september at sige sit abonnement op, som så udløb en måned efter - den 31. oktober.

Tre opkald, men ingen bekræftelse En måned efter modtog han ikke den ventede bekræftelse på opsigelsen, men i stedet en ny regning fra TV-udbyderen.

»Jeg var lidt overrasket, jeg havde ikke hørt noget fra YouSee, men jeg regnede med, at de ville opsige abonnementet, som de havde sagt i telefonen«, siger Lasse Harder.

Han ringede til YouSee for at fortælle dem, at han havde opsagt det med udløb den 31. oktober, men at han nu havde modtaget en ny regning.

Hos YouSee fik han at vide, at der ikke var registreret en opsigelse. Så de tilbød i stedet, at han kunne sige sit abonnement op per 30. november.

»Jeg tænkte, det kan ikke være rigtigt, men jeg kunne samtidig hurtigt se, at det ville blive ord mod ord«, siger han.

Da han ingen dokumentation havde for sin opsigelse, lod han kampen ligge og sagde i stedet sit abonnement op for anden gang.

En uge senere ringede han endnu engang til YouSee for at høre, om han ville modtage en form for bekræftelse på sin opsigelse. Her fik han af vide, at han ville modtage et brev med posten, som skulle være afsendt 2. november.

Brevet venter han stadig på.

»Jeg skulle selv have været mere opmærksom på at få en bekræftelse, men jeg synes det er halvdårlig service, at de ikke informerer en, når man ringer ind flere gange«, siger Lasse Harder.

Yousee har ansvaret
Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk har set lignende sager, og han mener ikke, at ansvaret ligger hos forbrugeren.

»Egentlig har han (Lasse Harder, red.) gjort mere, end hvad der burde være nødvendigt. I tilfælde af uenighed skal en forbruger kunne dokumentere sin opsigelse, og derfor er det YouSee's ansvar at sikre, at der ikke kan opstå uenigheder af denne karakter. Jeg synes, at det er en skærpende omstændighed, at de direkte opfordrer forbrugerne til at sige op over telefonen på deres hjemmeside. Når de gør det, er de også nødt til at sikre sig, at forbrugeren ikke kommer i bevismæssige problemer«, siger han.

Jakob Steenstrup mener, at Yousee må betale regningen, hvis der er den mindste tvivl om, hvorvidt den mundtlige opsigelse af abonnementet har fundet sted eller ej.

»Hvis man oplever de her problemer, er det sikreste at lade være med at opsige mundligt. Skriv i stedet til dem og sørg så vidt muligt for at få en skriftlig bekræftelse. Det er altid godt, at have tingene på skrift, så er der ikke så meget at diskutere«, siger han.

»Vi kan også lave fejl«

Hos YouSee mener man, at det er udtryk for en misforståelse. Kundeservicedirektør hos YouSee, Camilla Amstrup, forklarer, at man troede kunden ønskede at flytte sit abonnement, fordi han i sin opsigelsesperiode bad om at få rykket abonnementet til en ny adresse.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men det kan Lasse Harder ikke genkende.

»Jeg synes, jeg sagde meget klart, at jeg ikke længere ville have abonnementet. Jeg ville bare have min opsigelsesperiode på min nye adresse, så jeg kunne få glæde af den vare, jeg havde betalt for«, siger han.

LÆS OGSÅ

Camilla Amstrup har ikke hørt telefonsamtalerne mellem Lasse Harder og de pågældende medarbejdere på YouSee, men hun ærgrer sig over, at han ikke har sendt en klage til YouSee, så de kunne tage sig af problemet.

»Vi anbefaler, at kunderne skriver en klage til os. For vi kan jo også lave fejl, og også i denne her sag, vil vi se på, om vi har lavet noget, der er forkert, og så må vi jo tilgodese kunden. Det er aldrig i orden, at kunderne ikke får den oplevelse, de forventer«, siger hun.

Efter Politikens henvendelse har Yousee tilbagebetalt de penge, de havde opkrævet for november måned til Lasse Harder.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden