Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JENS DRESLING (arkiv)
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dan Jørgensen: »Jeg vil ikke spare på indsatserne mod listeria og svine-MRSA«

Fødevareministeren freder de to skandaleramte områder.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som Politiken skrev tidligere i dag, lægger fødevareminister Dan Jørgensen (S) op til besparelser på fødevareområdet forud for finanslovsforhandlingerne. Men allerede inden, forhandlingerne går i gang, understreger han, at han ikke er ude på at spare specifikt på indsatserne mod listeria og den multiresistente bakterie svine-MRSA.

»I det hele taget lægger jeg ikke op til, at der skal spares på selve fødevarekontrollen«, siger han og forklarer den rubrik i finanslovsudspillet, hvor der står, at der skal spares 139,9 millioner kroner henover de næste fire år på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse og forskning med, at »det dækker over en helt masse forskellige ting, blandt andet Fødevarestyrelsens driftsbudget«.

Dan Jørgensens (S) ministerium oplyser, at Fødevarestyrelsen skal skære 57 millioner kroner af driftsbudgettet som et led i en spareøvelse, hvor der skæres to procent om året.

Derudover er det især forskning og udvikling inden for fødevareområdet, der kan komme til at miste bevillinger. Det drejer sig om forskellige forskningsprojekter på blandt andet Danmarks Tekniske Universitet, DTU, og Aarhus Universitet i alt fra økologi til jordbrugsforhold, fiskeriforhold og fødevare- og veterinærforhold, oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

»Men jeg vil ikke spare på indsatserne mod listeria og svine-MRSA. Det er afgørende for mig, at vi i Danmark har et godt og effektivt fødevarekontrolsystem. Danskerne skal trygt kunne spise danske fødevarer«, understreger fødevareministeren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden