Foto: JENS DRESLING (arkiv)
Forbrugersikkerhed

Dan Jørgensen: »Jeg vil ikke spare på indsatserne mod listeria og svine-MRSA«

Fødevareministeren freder de to skandaleramte områder.

Forbrugersikkerhed

Som Politiken skrev tidligere i dag, lægger fødevareminister Dan Jørgensen (S) op til besparelser på fødevareområdet forud for finanslovsforhandlingerne. Men allerede inden, forhandlingerne går i gang, understreger han, at han ikke er ude på at spare specifikt på indsatserne mod listeria og den multiresistente bakterie svine-MRSA.

»I det hele taget lægger jeg ikke op til, at der skal spares på selve fødevarekontrollen«, siger han og forklarer den rubrik i finanslovsudspillet, hvor der står, at der skal spares 139,9 millioner kroner henover de næste fire år på fødevarekontrol, sygdomsbekæmpelse og forskning med, at »det dækker over en helt masse forskellige ting, blandt andet Fødevarestyrelsens driftsbudget«.

Dan Jørgensens (S) ministerium oplyser, at Fødevarestyrelsen skal skære 57 millioner kroner af driftsbudgettet som et led i en spareøvelse, hvor der skæres to procent om året.

Derudover er det især forskning og udvikling inden for fødevareområdet, der kan komme til at miste bevillinger. Det drejer sig om forskellige forskningsprojekter på blandt andet Danmarks Tekniske Universitet, DTU, og Aarhus Universitet i alt fra økologi til jordbrugsforhold, fiskeriforhold og fødevare- og veterinærforhold, oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

»Men jeg vil ikke spare på indsatserne mod listeria og svine-MRSA. Det er afgørende for mig, at vi i Danmark har et godt og effektivt fødevarekontrolsystem. Danskerne skal trygt kunne spise danske fødevarer«, understreger fødevareministeren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce