Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hedegaard Foods
Foto: Hedegaard Foods

buræg. Salmonella kan godt overleve pasteurering, så selv pasteuriserede æggeblommer og hvider blev trukket tilbage. Men også som her almindelige buræg.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks blev syge af salmonella fra æg solgt i flere butikskæder

Rapport: Æg fra Hedegaard smittede seks-syv personer med salmonella i august.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Seks til syv personer blev syge af den salmonella, der blev opdaget hos en hønseflok i Sydjylland tilbage i august, som førte til en tilbagetrækning af æg fra virksomheden Hedegaard Foods.

Der er tale om syv tilfælde fra fire forskellige familier, som kan knyttes til salmonellafundet i hønseflokken. Men kun seks af personerne mener at have spist æg fra Hedegaard Foods i tiden op til, at de blev syge.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI, på sin hjemmeside.

LÆS ARTIKEL

Hønsebesætningen, som ligger i Starup mellem Grindsted og Varde, blev testet positiv for salmonella 15. august. Da resultaterne lå klar seks dage senere, pålagde Fødevarestyrelsen Hedegaard Foods at tilbagekalde en række produkter som pasteuriserede æggeblommer, æggehvider og scrambled eggs.

Statens Serum Institut skriver, at den hurtige tilbagetrækning af æggene sandsynligvis er årsag til, at det ikke udviklede sig til et decideret salmonellaudbrud. Det kan dog udelukkes, at flere er blevet smittet.

Produkterne fra Hedegaard Foods var solgt flere steder. Det gælder blandt andet Rema 1000, Føtex, Bilka, Netto, Metro og Lidl.

Sidste år blev 1.136 danskere smittet med salmonella, men omkring 80 procent blev smittet uden for landets grænser. Der har været et stort fald i antallet af de salmonellainfektioner de seneste år, da der har været stort fokus på salmonella i æg og kylling.

I 90'erne var der årligt 3.000 - 4.000 tilfælde af salmonella herhjemme.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden