0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hver 5. pakke svinekød er fyldt med MRSA

Dansk svinekød er stadigt oftere inficeret med MRSA. Forbrugere risikerer smitte.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
KLINT PETER
Foto: KLINT PETER

MRSA. DTU har testet svinekød fra 100 forskellige butikker i DK og 21procent havde bakterien MRSA.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når du beslutter dig for kotelet, kamsteg, mørbrad eller andet svinekød ved supermarkedets køledisk, risikerer du i hver femte pakke at få multiresistente bakterier med i købet.

Det viser en ny analyse, som TV Syd har betalt Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet for at lave.

Undersøgelsen omfatter 100 pakker med forskellige udskæringer af dansk svin, og i 21 af dem fandt forskerne den multiresistente bakterie MRSA CC398, også kendt som svine-MRSA.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts