Nethandel. Reglerne ved køb på dealsites forvirrer køberne. Det vil Forbrugerombudmanden ændre i en ny høring
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Nethandel. Reglerne ved køb på dealsites forvirrer køberne. Det vil Forbrugerombudmanden ændre i en ny høring

Forbrugersikkerhed

Forbrugerombudsmand vil have tvivl om dealsites fjernet

Forbrugerombudsmanden: Det skal være klart, hvem du handler med på dealsites.

Forbrugersikkerhed

Jævnlige klager fra forbrugere over de såkaldte dealsites, der markedsfører tilbud på varer og ydelser, tikker ofte ind hos Forbrugerombudsmanden.

Derfor forsøger han nu at skabe klarhed på området ved at sende et udspil i høring.

Reglerne har aldrig før været skrevet ned sort på hvidt, men i takt med at tilbudssiderne er blevet et hit med alt fra billige weekendophold og storbyferier til personlig rengøring og massage, har bunken af klager hobet sig op hos Forbrugerklagenævnet.

Dealsites forvirrer købere

Hvem skal jeg klage til? Det er blot ét af de mange spørgsmål, som frustrerede forbrugere har stillet Forbrugerklagenævnet.

I januar 2014 kom internetportalen Goleif.dk i vælten. En forbruger havde i 2012 booket sin flybillet hos Goleif.dk. På hjemrejsen skulle han flyve med Cimber Sterling. De gik konkurs, inden han skulle flyve hjem.

Her stod forbrugeren fortvivlet tilbage. Goleif.dk nægtede at erstatte udgifterne til hjemtransporten, da de kun var formidler.

Sagen endte i byretten i Roskilde med, at Cimber Sterling som forbrugerens egentlige aftalepartner skulle dække forbrugerens hjemtransport, da Goleif.dk havde gjort opmærksom på på sin hjemmeside, at selskabet ikke handlede i eget navn.

Ifølge Forbrugerombudsmanden er netop sådan en sag årsag til, at han forsøger »at få skabt klare rammer, så det fremover er tydeligere for både forbrugere og erhvervsdrivende, hvad der gælder«.

Forbrugerne skal kunne stole på dealsitet

I høringen nævnes den seneste sag. Her har et dealsite markedsført et tilbud på en æske chokolade. Tilbudssiden havde solgt æsken for 200 kroner med en angivet førpris på 400 kroner. Det viste sig, at chokoladeæsken kunne købes på chokoladefabrikantens egen hjemmeside til 220 kroner.

Her vurderede Forbrugerombudsmanden, at markedsføringen på dealsitet var vildledende, og at sitet havde et selvstændigt ansvar for at undersøge, om prisen var korrekt.

»Forbrugerne skal kunne stole på, at det gode tilbud på dealsitet rent faktisk også er godt. Det er desværre ikke altid tilfældet. Et dealsite har ansvaret for at undersøge, om oplysningerne i dealen er rigtige«, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce