Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Undersøgelsen er foretaget af TV Syd, som købte 100 pakker skært svinekød i forskellige udskæringer i 50 supermarkeder i 32 byer i Syd- og Sønderjylland. De er udvalgt, så de er repræsentative for kædernes andel af detailsalg af kød. Kilde: TV Syd

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Her er butikkerne med MRSA i svinekødet

Kødet i en lang række supermarkeder blev testet for MRSA.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

 • Undersøgelsen er foretaget af TV Syd, som købte 100 pakker svinekød i forskellige udskæringer i 50 supermarkeder i 32 byer i Syd- og Sønderjylland. De er udvalgt, så de er repræsentative for kædernes andel af detailsalg af kød.
 • 21 af de 100 kødpakker, altså 21 procent, var inficeret med MRSA-bakterier. Det drejer sig om følgende udskæringer: Skinkeinderlår, skinkeschnitzler, skinkekød i tern, koteletter, flæsk i skiver, svinebryst, kamsteg, nakkefilet, mørbrad.
 • Analyserne af kødet er foretaget af Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.
 • Resultater : Bilka: 8 prøver, 4 inficerede Føtex: 12 prøver, 1 inficeret Netto: 18 prøver, 4 inficerede. Kvickly: 18 prøver, 2 inficerede. Superbrugsen: 16 prøver, 0 inficerede. Rema 1000: 8 prøver, 5 inficerede. Aldi: 4 prøver, 2 inficerede. ABC Lavpris: 2 prøver, 2 inficerede. Løvbjerg: 2 prøver, 1 inficeret. Eurospar, Lidl, Spar og Kiwi: Alle 2 prøver, 0 inficerede. Superbest: 4 prøver, 0 inficerede.
 • Til sammenligning fandt Fødevarestyrelsen og DTU i 2009 MRSA-inficeret kød i 4,6 procent af prøverne. I 2010 var tallet steget til 6 procent. Og i 2011 til 10 procent.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden