listeria. Coops fiskefrikadeller, som er produceret i Grenå på virksomheden Norway Seafood, må trækkes tilbage, fordi der er fundet listeria-bakterier i dem.
Foto: Rune Pedersen/Copyright: Rune Pedersen

listeria. Coops fiskefrikadeller, som er produceret i Grenå på virksomheden Norway Seafood, må trækkes tilbage, fordi der er fundet listeria-bakterier i dem.

Forbrugersikkerhed

Coop må trække dårlige deller tilbage

Der er påvist listeria-bakterier i et parti fiskefrikadeller solgt i hele landet.

Forbrugersikkerhed

Har du smidt fiskefrikadeller i en pakning med 125 gram i fryseren?

Og hedder de Dit valg - Fiskefrikadeller, glutenfri, pandestegte, 74 procent fisk og er købt i en af Coops butikskæder Irma, Kvickly, Fakta eller Brugsen, så skal du kaste et blik på dem og notere sidste anvendelsesdato.

Er den enten 7. oktober eller 10. oktober, skal du smide dellerne ud, for i det parti er der konstateret listeria-bakterier, som blandt andet kan give influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarm problemer. Bakterierne er især farlige for svækkede og/eller ældre personer.

LÆS ARTIKEL

Det er i realiteten ikke Coop, men producenten Norway Seafood i Grenå, der trækker dellerne tilbage, som også er solgt til andre dagligvarebutikker end Coops.

Det er sket i en anden indpakning og med et andet navn på emballagen, men samme indhold. Det er fiskefrikadellerne Mad og Smag, der er solgt i dagligvarebutikker over hele landet, blandt andet i Eurospar, i en pakke på 312 gram og med en sidste anvendelsesdato den 8. oktober.

Ved de to varers sidste anvendelsesdato fandt Norway Seafood selv listeria-bakterier i en egenkontrolprøve.

Selv om sidste anvendelsesdato er overskredet, trækkes varen tilbage, da forbrugere kan have indfrosset varen hjemme.

Rådet til forbrugere, der stadig har de inficerede deller liggende er at levere den tilbage i butikken eller smide den ud.

Dit valg-dellen fik stryg i smagstest

Nogle vil måske synes, at ulykken ved at skulle kassere disse deller ikke er overvældende på baggrund af fiskefrikadellerne Dit Valg's score og dommernes bemærkninger i den seneste smagstest af fiskefrikadeller på Politiken.

Her fik frikadellerne på en 4.sidste plads og en score på kun 2 ud af 6 mulige følgende salut med fra dommerne:

Rune Eliasson: Den har en god fiskesmag i begyndelsen. Der er bobler som æg eller torskerogn i munden. En eftersmag af brændt plastik eller maling.

Katrine Anker Møller: Den lugter af askebæger og æg og minder om alt andet end fisk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce