Silvan meldt til politiet for tilbudsfup

Byggemarkedet angav for høje før-priser for træbeskyttelse i tilbudsavis.

Forbrugersikkerhed

I en tilbudsavis fra byggemarkedskæden Silvan voksede en normalpris på en dåse træbeskyttelse fra omkring 650 kroner til 1.000 kroner sandsynligvis for at give kunderne det indtryk, at et tilbud på to dåser til 1.300 kroner var bedre, end det i virkeligheden var.

Det har Forbrugerombudsmanden nu anmeldt Silvan til politiet for.

For nogle år siden betalte Silvan en bøde i en lignende sag om vildledende prismarkedsføring.

LÆS ARTIKEL

Den aktuelle sag startede i en tilbudsavis i august sidste år, hvor Silvan reklamerede for to dåser træbeskyttelse. Normalprisen var ifølge Silvan 999,95 kroner for én dåse, men forbrugerne kunne nu få to dåser til 1.299 kroner.

Ved en kontrol viste det sig, at normalprisen var for høj. Silvan havde nemlig i seks uger før tilbudsavisen kom på gaden solgt træbeskyttelsen til en lavere normalpris.

Ugen forinden havde Silvan for eksempel solgt den samme træbeskyttelse til en pris på 649,95 kroner pr. dåse, uden at der var tale om et tilbud.

Silvan har erkendt, at der var en fejl i tilbudsavisen.

I 2011 betalte Silvan en bøde på 200.000 kroner i en anden sag om vildledende prismarkedsføring.

»Det er alvorligt, når et firma som Silvan oplyser forkerte, lave normalpriser. Det vildleder forbrugerne til at tro, at de gør et bedre køb, end der reelt set er tale om«, siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

»Jeg finder det skærpende, at det ikke er første gang, at jeg politianmelder Silvan i en sag om vildledende prismarkedsføring«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce