0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De fleste øko-kyllinger er fyldt med bakterier

Myndighederne har intet værn mod kampylobacter i øko-kylling.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

smittet. Målinger viste sidste år, at omkring 90 procent af kyllingebesætningerne fra de økologiske besætninger er smittet med bakterien campylobacter, mens det gælder for omkring 28 procent af kyllingerne fra de konventionelle besætninger.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sværger du til kød fra økologiske kyllinger på grund af miljøpåvirkningen og dyrevelfærden, skal du vide, at der er en slange i paradiset.

Risikoen for, at mennesker får en infektion med den fødevarebårne bakterie campylobacter gennem økologisk kyllingekød er nemlig mere end tre gange større, end den er for kyllinger, der er opdrættet konventionelt.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu