Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Magnus Holm
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbrugerrådet advarer mod begravelsesopsparinger

Der kan være faldgruber, når man sparer op til den sidste rejse gennem begravelsesopsparinger, mener Tænk.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis man overvejer at spare op til sin egen begravelse gennem særskilte begravelsesopsparinger, kan det måske være en bedre idé at lave en almindelig opsparing i banken, da man ellers kan risikere at komme i klemme.

Sådan lyder det fra Forbrugerrådet Tænk, efter at Kristeligt Dagblad tirsdag skriver, at flere og flere vælger at spare op til den sidste rejse gennem landets to største begravelsesopsparinger, Elysium Begravelsesopsparing og Begravelse Danmark.

Hos Elysium Begravelsesopsparing er det for eksempel ikke muligt at få pengene igen, hvis man fortryder og siger ordningen op. De bliver først udbetalt til begravelsen, når man dør.

Derudover får pårørende ikke det overskydende beløb, hvis begravelsen koster mindre, end der er sparet op.

»Det er ikke acceptabelt, at man ikke kan melde sig ud eller ikke kan være sikker på, at pengene bliver brugt til det, de er indbetalt til«, siger forbrugerrådets cheføkonom Martin Salamon til Ritzau.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler blandt derfor, at man overvejer at spare op på almindelig vis, så pengene ikke er låst fast, hvis man undervejs fortryder.

Begravelsesopsparinger kan ikke sammenlignes med almindelige opsparinger

Hos Begravelse Danmark er det derimod muligt at opsige ordningen mod at betale fem eller 25 procent af det indskudte beløb, alt efter hvilken type opsparing man har valgt.

Hos Elysium Begravelsesopsparing henviser formand Steen Kristensen til, at man ikke kan få pengene igen, fordi der ikke er tale om en opsparing i traditionel forstand.

En begravelsesopsparing tæller ikke med i ens formue, når der skal beregnes tilskud fra kommunen såsom boligsikring eller andre tillæg.

»Det må ikke sammenlignes med en opsparingskonto. Aftalen er lavet på den her måde med Skat, så man ikke kan skjule pengene i en årrække og så lige pludselig beslutte sig for, at man gerne vil have dem igen«, siger Steen Kristensen til Ritzau.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden