0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overblik: Kend forskel på bakterierne

Bliv klogere på de forskellige typer bakterier, der er oppe i tiden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

bakterier. Det kan være svært at skelne mellem de forskellige smittefarer.

Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrugersikkerhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvor hyppig er den?
Antallet af listerioseramte er vokset til mere end 50 personer om året. Mange får listeria i maden uden at blive syge, fordi det især rammer svækkede personer. Denne sommer blev 28 personer konstateret ramt af listeria som følge af forurenede varer fra Jørn A. Rullepølser. 13 personer døde.

Hvor skadelig er den?
Dødeligheden er normalt på 25 procent, fordi bakterien typisk fører til sygdom hos i forvejen svækkede og syge personer. Listeriose kan medføre blodforgiftning og meningitis i de værste tilfælde.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere