bøde. Aalborg-firmaet Pointshop.dk, der nu endeligt er blevet dømt for at snyde forbrugere på nettet, har i mellemtiden skiftet navn til Pointworld.com
Foto: skærmdump

bøde. Aalborg-firmaet Pointshop.dk, der nu endeligt er blevet dømt for at snyde forbrugere på nettet, har i mellemtiden skiftet navn til Pointworld.com

Forbrugersikkerhed

Firma får dom for at snyde kunder på nettet

Kunder blev lokket til bindende abonnementer med 'gratis' produkter.

Forbrugersikkerhed

Forbrugerne kan nu for første gang være sikre på, at det er ulovligt for firmaer at lokke kunderne i de såkaldte abonnementsfælder.

Forbrugerombudsmanden har nemlig fået endelig dom i en sag mod firmaet Pointshop.dk, der er dømt for at snyde kunderne ind i abonnementer vee at lokke med gratis produkter og ydelser i kampagner på nettet.

Pointshop A/S’ anke af byrettens afgørelse, der idømte selskabet en bøde på 60.000 kroner for vildledende markedsføring, er blevet afvist af Vestre Landsret, fordi firmaet undlod at møde i retten til behandlingen af selskabets egen anke af byrettens dom.

LÆS ARTIKEL

Og i anden omgang har Procesbevillingsnævnet afslået at give Pointshop tilladelse til at kære landsrettens afvisning af sagen til Højesteret. Dermed står byrettens dom fra maj 2013 ved magt.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i 2012 PointShop, der nu har skiftet navn og hjemmeside til Pointworld.com, for at overtræde markedsføringslovens forbud mod vildledende markedsføring i forbindelse med en kampagne for et gavekort på 200 kroner til skoforhandleren Bianco.dk. Gavekortet kostede fem kroner.

Byretten dømte firmaet for vildledning, fordi kampagnen kunne give forbrugerne indtryk af, at formålet var at markedsføre skokæden Bianco.

Desuden var det vildledende, at forbrugerne kunne få indtryk af, at de 'kvit og frit' fik et gavekort til sko for 5 kroner samt et VIP-medlemskab af PointShop.dk.

Og oplysningen om, at der i virkeligheden var tale om salg af et betalingsabonnement, var placeret allernederst på siden efter en række mindre vigtige oplysninger.

»Jeg er godt tilfreds med, at byretten gav os medhold i, at PointShops kampagne var vildledende, og at vi nu har fået endelig dom i en sag om abonnementsfælder på nettet. Dommen er interessant af flere grunde. Den gør det klart, at et selskab ikke må skjule væsentlige oplysninger for forbrugerne nederst på siden eller sidst i teksten. Og dommen giver os en klar linje for bødeniveauet i sager om abonnementsfælder på nettet«, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe i en kommentar til dommen.

»Men Pointshop er desværre ikke det eneste selskab, som bruger vildledende kneb i markedsføringen af abonnementer. Den form for markedsføring på nettet er derfor blandt mine særlige indsatsområder i år«, tilføjer han.

Siden årsskiftet har Forbrugerombudsmanden politianmeldt seks lignende sager, og der er givet bøder i ni sager om vildledende markedsføring af abonnementer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce