Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
sort fredag. I USA er fænomenet black fridag stort, og i år er butikkerne begyndt at lukke kunderne ind til de billige tilbud allerede den 28. november på selve Thanksgiving day. Herhjemme er det mest netbutikkerne, der har taget fænomenet til sig.
Foto: Jae C. Hong/AP

sort fredag. I USA er fænomenet black fridag stort, og i år er butikkerne begyndt at lukke kunderne ind til de billige tilbud allerede den 28. november på selve Thanksgiving day. Herhjemme er det mest netbutikkerne, der har taget fænomenet til sig.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Amerikansk fænomen gør iPads, tøj og isenkram billigere i dag

Mange danske butikker giver store rabatter i dag. Se her hvilke.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det amerikanske fænomen black friday har bredt sig til danske detailbutikker, som i dag lokker med stærkt nedsatte priser både i netbutikker og i fysiske butikker.

Mange i branchen regnede med for bare et par dage siden, at den sorte fredag ikke ville blive en stor begivenhed i Danmark.

»Det her er jo en meget, meget stor ting i USA, og nu vil vi prøve at se, om vi kan gøre det til en stor ting her«, sagde centerchef i Kolding Storcenter, Gitte Lindbo til metroexpress i forgårs.

LÆS ARTIKEL

Avisen skrev, at Kolding Storcenter foreløbigt var et af de eneste i landet, der låner konceptet, men på Fisketorvet i København har det også været oppe at vende.

»Der er ingen tvivl om, at det her kommer til Danmark på et tidspunkt. Men ting tager den tid, ting tager«, sagde centerchef på Fisketorvet, Jacob Bannor til avisen.

Ikke desto mindre er der i dag dusinvis af butikker især på nettet, der reklamerer med stærkt nedsatte priser i anledning af den sorte fredag.

Her er et udpluk:

 • Kolding Storcenter holder Black Friday fra klokken 16 i dag og til midnat i en række af centrets butikker.
 • Butikken Inspiration i Illum i København holder sort fredag og udvider det endda til at omfatte både lørdag og søndag med en generel rabat på 10 procent på alle varer med visse begrænsninger blandt andet i forhold til varer, der i forvejen er nedsat.
 • Netbutikken Dustin Home, der handler med forbrugerelektronik, har billige tilbud indtil midnat.
 • Det samme gælder butikskæden Expert - dog kun på nettet.
 • En tredje netbutik, Zalando.dk, giver 20 procent rabat på alt i butikken, også på i forvejen nedsatte varer. Netbutikken handler med sko, tøj og boligartikler. Rabatkoden er BLACKFRIDAY1
 • Butikskæden Horze, der har fysiske butikker i Næstved, Aalborg, Århus, København, Slagelse og Aabenraa og har netbutikken horze.dk giver 20 procent på alle varer i dag. Butikken handler med udstyr til hest og rytter samt til hunde og katte.
 • Apples danske netbutik, Applestore, har sat et udvalg af varer ned i dag med en halv snes procent.
 • Elgigantens netbutik elgiganten.dk har også en lang række varer til nedsatte priser. Der er varer lige fra kaffemaskiner, smartphones, vaskemaskiner og fladskærme.
 • Komplett.dk er en netbutik med samme type varesortiment som Elgiganten. Butikken har 230 forskellige varer på tilbud.
 • Bilka.dk har også særtilbud i dag.
 • Det samme gælder Proshop.dk
 • og Cdon.dk.
 • Nicehair.dk har black friday-tilbud på en række hårtørere, krøllejern og glattejern til håret, og så sælger de gavekort på 100 kroner til en 90'er
 • Også computerproducenten Lenovos netbutik trækker cirka 10 procent fra i dag på en række produkter.
 • Tøj-siden boozt.com har 25-30 procents rabat på alle varer fra blandt andre Pieces, Only og Ben Sherman.
 • ?

Har du selv flere eksempler på butikker med Black Friday, fysisk eller på nettet, så giv os et tip herunder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden