Besparelse. Der kan være store besparelser at hente ved at købe løbesko online frem for i fysiske løbeforretninger.
Foto: Finn Frandsen

Besparelse. Der kan være store besparelser at hente ved at købe løbesko online frem for i fysiske løbeforretninger.

Indkøb

Dyre løbesko koster ned til en tredjedel på nettet

Ny stor undersøgelse af priser på løbesko viser enorme forskelle på samme model.

Indkøb

Når du har spænet bunden ud af dine løbesko og skal på jagt efter nye, er det langt billigere at tage på online indkøbstur end at svinge forbi din lokale løbeforretning.

Det viser en ny undersøgelse, der har sammenlignet over 1.200 priser på løbesko, som er til salg på nettet.

I danske netbutikker alene, kan man i gennemsnit skære over en femtedel af prisen i forhold til den vejledende udsalgspris, men kigger man mod Storbritannien eller Tyskland, kan nogle løbesko købes til en tredjedel af den vejledende udsalgspris, og her er den gennemsnitlige besparelse på 473 kr. per par.

LÆS ARTIKEL

»Jeg synes folk bliver lidt røvrendt ved at gå i de fysiske forretninger og købe løbesko til fuld vejledende pris«, siger Jens Jakob Andersen, der står bag test- og anmeldelsessiden iloebesko.dk og selv er tidligere konkurrenceløber.

LÆS OGSÅ

Det er ham, der har udført den omfattende test af onlinepriser på løbesko. Efter mange tests af enkelte løbesko på iloebesko.dk besluttede han at udføre en, der gav mere overblik.

Alle netbutikker i undersøgelsen er enten under den danske internethandelsstandard e-mærket og er rated til mere end 8 ud af 10 på brugeranmeldelsessiden trustpilot.dk eller lever op til tilsvarende e-handels-parametre i Tyskland og Storbritannien.

»Online er der langt mere pristransparens, og kunden er kun et klik fra at vælge en anden forretning. Undersøgelsen viser, at besparelsen på dyre sko generelt er højere end på billige«, siger Jens Jakob Andersen og tilføjer, at resultaterne er allermest relevante for løbere, der har gode sko og er på jagt efter et nyt, tilsvarende par.

Gode forbrugerrettigheder i EU

I 2012 viste en undersøgelse fra Europakommissionen, at 13 ud af 15 varer bliver billigere, når EU-borgere handler online på tværs af grænserne.

Det billede kender man hos Forbruger Europa, der tilbyder gratis vejledning til forbrugere om køb i andre EU-lande. Fra 13. juni i år sikrede et nyt forbrugerdirektiv, at danskere har ens rettigheder, om de køber online i Danmark eller resten af EU, fortæller fuldmægtig i Forbruger Europa Martin Bruun. Med garanti for 14 dages fortrydelsesret er man faktisk bedre stillet end ved handel i danske fysiske butikker.

»Man kan roligt jagte online tilbud, og så bare bruge sin sunde fornuft for at undgå de svindlere, som der selvfølgelig også er inden for EU. Hvis noget ser ud til, at det er for godt til at være sandt, så er det det sikkert også«, siger han.

Det er især vigtigt at sikre sig, at virksomheden, man handler hos, nu også ligger inden for EU, ellers kan forbrugerrettighederne være ganske anderledes. Brugeranmeldelser, e-mærket og lignende kan være gode indikatorer, men er man alligevel i tvivl om en webshop eller juridiske regler, er man altid velkommen til at kontakte Forbruger Europa, siger Martin Bruun.

Løbebutik: Vi tilbyder mere

Forskellige løbesko indvirker meget forskelligt på løbestilen, og mange aner slet ikke, hvordan de selv løber. Derfor mener Jacob Ibing, butikschef i løbeforretningen Marathon Sport, at den vejledning hans personale, som alle er løbere, og som laver mange løbeanalyser hver dag, giver til kunderne, er værdifuld. Også selv om løbeskoene er dyrere.

»Vi bruger 30-35 minutter per kunde i gennemsnit. Vi jagter håndtrykkene fra folk, som takker for hjælpen med at finde den rigtige løbesko. Hvis man ikke føler, man får noget for pengene, synes jeg kun det er rimeligt, at man køber et andet sted«, siger han.

Prisundersøgelsen er baseret på ti løbeforretninger. Seks danske, to britiske og to tyske. På Adidassko sparer kunden i snit 40 procent, men også ved mere sjældne mærker som Brooks og Saucony, kan man skære 25-28 procent af prisen.

Læs hele prissammenligningen her . (eksternt link)

Så meget kan du spare

Spar 571 kroner.

Nike Zoom Structure 17
Vejledende udsalgspris 1.200 kr.

21run.com: 558 kr. inkl. fragt fra Tyskland, 54 % besparelse

Runforest.dk: 629 kr. inkl. fragt i Danmark, 48 % besparelse

Wiggle.co.uk: 710 kr. inkl. fragt fra Storbritannien, 41 % besparelse

Loebeshop.dk: 1.014 kr. inkl. fragt i Danmark, 16 % besparelse

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Spar 751 kroner

Asics Kayano 20
Vejledende udsalgspris: 1.600 kr.

Milletsports.co.uk: 849 kr. inkl. fragt fra Storbritannien, 47 % besparelse

Runforest.dk: 917 kr. inkl. fragt i Danmark, 43 % besparelse

SP24.com: 1.011 kr. inkl. fragt fra Tyskland, 37 % besparelse

Loeberen.dk: 1.660 kr. inkl. fragt i Danmark, 4 % dyrere end udsalgsprisen

Spar 805 kroner

New Balance 1080 V4
Vejledende udsalgspris 1.500 kr.

21run.com: 695 kr. inkl. fragt fra Tyskland, 54 % besparelse

Milletsports.co.uk: 734 kr. inkl. fragt fra Storbritannien, 51 % besparelse

Loebeshop.dk: 818 kr. inkl. fragt i Danmark, 45 % besparelse

Sportamore.dk: 1.451 kr. inkl. fragt i Danmark, 3 % besparelse

Spar 712 kroner

Adidas Supernova Glide 6

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce