Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hver fjerde krone til julegaver bliver brugt på nettet

Antallet af julegaver købt online er steget med en tredjedel.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Syv ud af 10 netbutikker har større julesalg i år end i 2013. Til hverdag ligger danskernes handel på nettet på 20 procent af forbruget - men i julen kører nethandlen i et lidt højere gear.

Og det samlede julesalg på nettet runder to milliarder kroner i år, og dermed går hver fjerde gavekrone til en gave købt på nettet, viser en undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH).

LÆS OGSÅ

»Vores forudsigelser om en julehandel på nettet på over to milliarder kroner holder stik. Så det er en rigtig god jul for e-handlen«, siger administrerende direktør Annette Falberg, FDIH.

»Næsten halvdelen af netbutikker svarer i vores undersøgelse, at salget i år er over deres budget. Og faktisk siger hver femte butik, at deres julesalg er 15 procent eller højere end budgettet«, siger hun.

Hver anden har juleshoppet på nettet

Tre ud af 10 butikker - svarende til 29 procent - vurderer i undersøgelsen, at deres julesalg ligger mere end en fjerdedel over salget i 2013.

Og fire ud af 10 har øget salget med seks til 24 procent. Blot to ud af 10 butikker svarer, at julesalget er på niveau med 2013.

Samlet har over halvdelen af danskerne købt julegaver på nettet i år. Og den større omsætning betyder også, at der sendes flere pakker ud. I år er antallet af sendte pakker steget med 37 procent i forhold til 2013, viser FDIHs seneste tjek hos butikkerne.

LÆS OGSÅ

Det største tryk på nethandlen lå i starten af december frem til 15. december, hvor sidstnævnte blev den største e-handelsdag. Herefter er salget langsomt klinget af frem til den sidste weekend 20.-21. december, hvor de sidste julegaver bestilles.

Samlet regner FDIH med, at danskerne i 2014 vil bruge 72-74 milliarder kroner på nettet inden for de mest almindelige forbrugskategorier, og det er en stigning på 15 procent i forhold til 2013, hvor forbruget lå på cirka 63 milliarder kroner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden