Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Storsalg. Special-kaffeoplevelser i hjemmet er et hit. Espresso- og kapselmaskiner bliver solgt som aldrig før.
Foto: JACOB EHRBAHN (Arkiv)

Storsalg. Special-kaffeoplevelser i hjemmet er et hit. Espresso- og kapselmaskiner bliver solgt som aldrig før.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Koffeinchok: Salget af espressomaskiner boomer

For første gang har espressomaskinerne overhalet almindelige kaffemaskiner.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Caffe latte, flat white og americano.

Danskerne har for alvor taget de moderigtige kaffedrikke til sig, også når der laves kaffe derhjemme.

Sidste år oversteg salget af espresso- og kapselmaskiner for første gang salget af almindelige filterkaffemaskiner. Tal fra Foreningen af Producenter og Importører af Elektriske Husholdningsapparater (FEHA) viser, at salget af espresso- og kapselmaskiner udgjorde 54 pct. af det samlede antal solgte kaffemaskiner i 2014.

Især kapselmaskinerne er blevet populære, og sidste år blev der således solgt i alt 172.000 espresso- og kapselmaskiner mod 157.000 året før. I foregående år blev tallene opgjort på en anden og ikke direkte sammenlignelig måde, men fra 2005 til 2011 skete der en tidobling af antallet af espressomaskiner.

»Vi har de seneste år set en markant stigning i salget af espressomaskiner. I 2005 blev der solgt blot 10.000 maskiner. Siden er salget eksploderet og sidste år oversteg salget så den almindelige filterkaffemaskine«, fortæller Henrik Egede, direktør i FEHA.

Landsdækkende tenden

Med det store udvalg af espressomaskiner i de danske butikker har forbrugerne fået mulighed for at forkæle sig med italiensk kaffe hjemme i stuerne. Og sammen med det generelle fokus på gourmetoplevelser, har det boostet salget af espressomaskiner.

»For få år siden var forbrugerne indlagt til at drikke filterkaffe, men med en espressomaskine kan du forsøde tilværelsen med et enkelt tryk. Forbrugerne vil gerne have de samme oplevelser, de kan få på restauranter og caféer, samtidig med at de med de nye maskiner har mulighed for at variere kaffen«, siger Frederik Danvig, kommunikationschef i Elgiganten.

Der er ingen geografisk forskel på, hvor de populære kaffemaskiner sælger bedst. Stigningen i salget af espressomaskiner er ligeligt fordelt over hele landet.

»Det er den brede forbruger i al almindelighed, der har fået øjnene op for denne her kaffeoplevelse. Der er ikke tale om et københavnerfænomen, men en tendens, der er langt bredere«, siger Frederik Danvig.

Filterkaffen står stadig på morgenbordet

At danskerne i højere grad end tidligere vælger at drikke den dyrere og mere moderigtige espressokaffe betyder dog ikke, at salget af den almindelige filterkaffemaskine er gået i stå. Tværtimod har boomet i salget af espressomaskiner været med til at trække det samlede antal af solgte kaffemaskiner op, mener Henrik Egede.

»Rigtig mange danskere har i dag to kaffemaskiner, filter og espresso. Hver kaffe til sin tid, kan man sige«, siger Henrik Egede, direktør i FEHA.

I både 2013 og 2014 har det samlede salg af kaffemaskiner ligget et godt stykke over 300.000 antal solgte maskiner.

Henrik Egede mener derfor på ingen måde, at de almindelige filterkaffemaskiner vil udgå af markedet.

»Forbrugerne vil gerne have begge dele. Og filterkaffemaskiner udvikler sig jo også hele tiden. Der er kommet nye teknologier, der gør, at maskinerne brygger bedre kaffe, og de nye EU-krav om automatisk slukfunktion gør også, at man slipper for at drikke lunken kaffe. Så filterkaffemaskiner har helt sikkert en plads på markedet. Også fremover«, siger Henrik Egede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden