Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nethandel. Danskerne er de næstbedste i Europa til at købe varer på nettet.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Nethandel. Danskerne er de næstbedste i Europa til at købe varer på nettet.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne er de næstmest ivrige netshoppere i Europa

Kun britterne overgår os, når det kommer til onlinehandel, viser nye tal.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Danmark er vi vilde med at handle på nettet. Faktisk købte 78 procent af danskerne varer på nettet i 2014, hvilket placerer os på en andenplads på EU's rangliste, når det gælder e-handel.

Det viser nye tal fra EU-kommissionen, som glæder Dansk Erhverv.

»Det placerer Danmark i den europæiske superliga, hvad angår e-handel. Kun briterne overgår os«, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Marie Louise Thorstensen.

Ifølge Dansk Erhvervs egne beregninger gik ca. 10 pct. af danskernes privatforbrug til nethandel, når boligudgifter er fraregnet. Ifølge Marie Louise Thorstensen er det godt nyt for de danske erhvervsdrivende, at den danske befolkning har taget nethandlen til sig.

»Når hjemmemarkedet er aktivt og e-handlen trives, giver det de danske netbutikker et godt udgangspunkt for at udvide til andre lande«, siger hun.

Stor handel på tværs af grænser

I takt med, at vi handler mere på nettet, handler vi også mere i udlandet. Mere end hver tredje dansker har i 2014 købt varer på nettet fra et andet EU-land.

En del af den tendens skal ifølge Marie Louise Thorstensen fra Dansk Erhverv tilskrives, at vi i Danmark har et højt omkostningsniveau, blandt andet på grund af høje lønninger og afgifter.

»Priserne er generelt høje herhjemme. Og derudover er der også nogle ting, man bare ikke kan få i Danmark. Men grænsehandel er som sådan ikke noget nyt, det nye er, at folk kan sidde i sofaen derhjemme og købe varer i lige det land, de ønsker«, siger Marie Louise Thorstensen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden