Foto: THOMAS BORBERG
Indkøb

Underskudsramt Fakta-kæde lukker 20 butikker

80 Faktabutikker genopstår i nyt koncept med fokus på frugt, grønt og ferske varer.

Indkøb

Først senere på foråret er Fakta klar med regnskabet for 2015, men allerede nu kan koncerndirektøren i Coop, Jan Madsen, løfte sløret for, at bundlinjen i Coops discountkæde er rød.

»Vores basisdrift er stadig underskudsgivende i Fakta, men dog i bedring. Samlet bliver det ikke et flot resultat for Fakta i 2015 og på grund af nye investeringer heller ikke i 2016. Men herefter forventer vi at se en sund kæde fremadrettet«, siger Jan Madsen.

For at sikre overskud i den skrantende discountkædes kasseapparater sætter Fakta fart på en proces, der skal lokke flere varer i kurven hos kunderne med ny indretning af butikkerne og nye varer på hylderne.

I 2016 skal 150 butikker moderniseres, mens Coop lukker 20 Fakta-butikker.

»Der er nogle butikker, som simpelthen ikke kan betale sig at investere i, fordi kundegrundlaget ikke er stort nok«, siger Jan Madsen.

De ansatte i de berørte butikker får besked i løbet af denne uge.

»Det kommer til at påvirke omkring 60 fuldtidsmedarbejdere, som vi selvfølgelig forsøger at finde nye stillinger til i vores andre kæder. Vi forventer, at for langt hovedparten af medarbejderne vil der være en alternativ løsning«, siger Jan Madsen.

Det samme gælder butikkernes deltidsansatte og ungarbejdere, siger han.

Nyt design og nyt fokus i butikkerne

I løbet af 2015 er omkring 80 Fakta-butikker blevet indrettet efter det nye koncept, som Fakta internt kalder F-16.

»Der er designmæssige forandringer, nyt inventar og ekstra meget fokus på vores ferskvarer samt frugt og grønt«.

»Vi kommer også til at bringe forskellige profilvarer i fokus for eksempel vores verdensmad og måltidsløsninger, som kan give inspiration til de danskere, der kommer hurtigt forbi og skal købe ind til aftensmad«, siger Jan Madsen.

Modernisering i butiksnettet og omkostninger til lukninger ventes at trække ned i regnskabet for 2016 med i alt 300 millioner kroner.

Fakta er en af Danmarks største discountkæder med 9000 medarbejdere, cirka 440 butikker og en omsætning på godt 10 milliarder kroner.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce