Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Janus Engel
Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rema 1000 vil åbne 130 nye butikker i Danmark

Norske Rema 1000 øger ambitionen om flere butikker. Samtidig åbner også Netto flere butikker.

Indkøb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske forbrugere får i den nærmeste fremtid endnu kortere til en discountbutik.

Senest har den norske discountkæde Rema 1000 meddelt, at den vil åbne 130 nye butikker i Danmark i de kommende år, og Dansk Supermarkeds Netto-kæde vil alene i år åbne 25 nye butikker, skriver dagbladet Børsen.

»Vi har hævet overliggeren for, hvor mange Rema 1000-butikker, der er plads til i Danmark. Før sagde vi 300, nu siger vi mindst 400, siger administrerende direktør Henrik Burkal til Børsen.

LÆS ARTIKEL

I sidste uge åbnede han butik nummer 272 i Aalborg, og dermed er han 130 butikker væk fra at nå sit mål.

»Målet er 15-25 butikker om året. Vi har før sagt op til 20 butikker, men vi vil gerne øge antallet«, siger Henrik Burkal.

Med flere Rema 1000-butikker i vente vil den norske kæde udfordre markedslederen, Dansk Supermarkeds Netto-kæde, der ligger på en solid førsteplads i markedet.

Sidste år blev det kun til 11 nyåbnede Rema 1000-butikker, for konkurrencen om de gode placeringer er hård.

Bliver nemmere at bygge butikker

Den varslede ændring af planloven vil imidlertid gøre det nemmere for butikskæderne at få tilladelse til at bygge butikker.

Ifølge Børsen viser tal fra Retail Institute Scandinavia, at Rema sidder på 23 procent af discountmarkedet, mens Netto har en markedsandel på 36 procent i sine 460 butikker.

Dansk Supermarked oplyser samtidig i en pressemeddelelse, at Netto vil åbne 25 nye butikker i år. Netto har i øjeblikket 461 butikker i Danmark.

»Både på vores markedsandele og antallet af kunder har vi de seneste år oplevet vækst«, siger Brian Seemann, direktør for Netto Danmark, i meddelelsen.

»Det tager vi som et klart signal fra kunderne om, at de er tilfredse med vores høje kvalitet og lave priser. Med det i baghovedet er vi også overbeviste om, at der er plads til flere butikker på landkortet«, tilføjer han.

Mens både Rema og Netto vil åbne flere butikker, går det den modsatte vej for Coops discountkæde Fakta. For nylig offentliggjorde Fakta, at kæden lukker 20 butikker.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden