0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Felix Smith elsker impulskøb

Melodi Grand Prix-vært Felix Smiths udgifter holdes oppe af en 27-årig Mercedes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

D-MARK-grin. Mercedesen er næsten jævnaldrende med Felix Smith og det sætter sit præg på husholdningsregnskabet at holde en gammel flyder kørende året rundt. Til gengæld blev kæresten Maries gamle Mercedes solgt til fordel for en fornuftig familiebil.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

33-årige Felix Smith skal i aften sammen med Julie Berthelsen være vært for Dansk Melodi Grand Prix i Aalborg.

Men detaljeret planlægning er mildt sagt ikke noget, der trænger sig på i hans liv som forbruger.

»Jeg hører klart til i kategorien ’meget spontan’. Jeg kan ikke gå ind i et supermarked og nøjes med at købe det, der står på sedlen. Det er simpelt hen for kedeligt, så jeg får mange spændende ting med hjem, især fra nonfood-afdelingen. Min kæreste er helt holdt op med at sende mig på indkøb, fordi det er for dyrt«.

Er det ikke bare et fif, fordi du ikke gider?

»Nej, jeg føler, turen er spildt, hvis jeg ikke gør et eller andet, og jeg forsvarer mig altid med argumenter om, at varen var et slagtilbud eller den sidste fra en kasse«.

Hvem har nydt gode af dig som kunde?

»Mest Irma, som er dyrest, men ligger tættest på, for der er næsten aldrig kø«.

Hvad gjorde du, før din kæreste tog hånd om lister og indkøb?

»Brugte usandsynligt mange penge på at gå i supermarked. Da jeg er virkelig dårlig til at planlægge, gjorde jeg det hver dag i stedet for at købe ind til en uge«.

Hvad med tøj?

»På jobbet kan jeg vælte mig i nyt tøj, for vi bliver jo klædt på. Privat interesserer det mig faktisk ikke. Jeg køber næppe tøj for mere end 300 kr. om måneden. Jeg har det fint med at skifte til mine gamle joggingbukser, inden jeg kører hjem«.

Påvirker det at være kendt dine oplevelser i butikker?

»I provinsen har jeg været ude for at få 30 procents rabat uden at åbne munden, men sådan er det ikke generelt«.

Dit hår får stor opmærksomhed. Hvor meget bruger du på at gå til frisør?

»Jeg bliver klippet i DR-regi og har oplevet, at det virker selvforstærkende, at mit hår af en eller anden grund er genstand for en vis opmærksomhed. Jeg har ikke noget imod at eksperimentere lidt, men der skal helst ikke gå konkurrence i, hvem der kan lave mandens hår mærkeligst«.

Men voks og striber i herrehår er vel ikke længere tabu?

»Ikke for den moderne mand, men på det punkt er jeg bare ikke særlig moderne. Privat har mit hår aldrig været et aktiv for mig. Hvis der var noget særligt ved det, var det, at jeg bare stod op. Og ikke fik lavet striber i. Og ikke kom mousse i. Det er kun sket på andres initiativ«.

Men du har vel lidt voks derhjemme?

»Nej, faktisk ikke. Jeg tager bare bad og gå ud ad døren. Det kan umuligt sættes uden tid, føntørring og andet, som jeg aldrig selv får gjort«.

Hvad bruge du flest penge på?

»På mad, kaffe, benzin, bilvask og sådan noget. Af store ting bruger jeg helt sikkert for meget på biler. Jeg har gennem seks år postet så mange penge i en Mercedes 230E fra 1983, at den står som ny. Det er en dyr hobby at have sådan en gammel bil kørende hele året. Min kæreste havde også en Mercedes, men den er solgt til fordel for en fornuftig familiebil til de lange ture, en Citroën C3 Picasso«.

Køber du brugt?