Mit forbrug

Hanne Boel: Jeg vælger tit dramatisk

Albumaktuelle Hanne Boel bruger weekenden til at være husmor 'med stort H'.

Mit forbrug

Generationer af danskere kender Hanne Boel som udøvende kunstner, men hendes hverdag består langtfra kun af skabende processer og projektørlys.

Ej heller når værket ’The Shining of Things’ udsendes mandag.

Faste komponenter i dagligdagen er også jobbet som professor på Rytmisk Musikkonservatorium i København, gården i Nordsjælland og familielivet, som i weekenden omfatter den 18-årige søn, der går på idrætsgymnasium på Fyn.

»Vi har indrettet os, så min mand klarer indkøb og madlavning til daglig. Når jeg så kommer ind over i weekenden, er jeg husmor med stort H, for så elsker jeg det. Altså jeg gør ikke rent, men det er o.k. hyggeligt at vaske tøj og købe ind«.

Har børnenes exit ændret dit forbrug?

»Ja, jeg kan tydeligt mærke forskellen på en mandags- og en fredagstankegang. Kommer Frederik i weekenden, tænker jeg pludselig igen på hans behov. Har vi de ting i huset, han bedst kan lide? At planlægge mad og købe ind er nemlig en af de hyggeting, vi har sammen«.

Hvor gør du f.eks. hyggeindkøb?

»Jeg har en kanon forkærlighed for ost, som jeg altid køber hos Pibemølle Vin & Ost. Spiser så meget, at jeg har følt mig nødsaget til at gå ned i fedtprocent, men her findes nogle, der virkelig smager, selv om de kun er 10 procent. Kvaliteten er så lækker, at man ikke føler sig uforkælet«.

LÆS ARTIKEL Andre steder?»Jeg er fiskefreak og fast kunde hos Frederiksværk Fisk & Vildt. Når jeg spørger Dennis, hvad jeg skal have, får jeg hans bedste bud. En dag han stod og flåede fisk, hørte han i P3, at jeg havde meldt afbud til et program pga. sygdom, hvorefter han og blomsterhandleren ved siden af sendte et bud ud med blomster og rødspættefileter. Det var vildt sødt gjort«. Så der er bedre service på landet?»Det er min oplevelse. De handlende i Frederiksværk, som formår at holde ved, er unikke. Bl.a. en skomager, som efterhånden har skiftet hver eneste del i dem af mine sko, jeg holder mest af. Jeg truer ham til at klare ting, der ikke kan lade sig gøre, og han redder det mest umulige«. ’The Shining of Things’ hedder dit album. Hvilke materielle ting skinner i dine øjne?»Musikinstrumenter med en form for sjæl. Jeg har et temmelig gammelt, rigtig godt og romantisk flygel. Og en klassisk spansk guitar fra da jeg selv gik på Konservatoriet. Min guitarlærer klagede over den, jeg havde, så jeg tog mig sammen og brugte alle mine penge på at købe en ordentlig. Jeg er ham stadig taknemmelig«.

LÆS ARTIKEL

Tog dig sammen – forklar?

»Guitaren var af højere kvalitet, end jeg havde råd til på det tidspunkt. Og lidt ekstravagant, da den ikke engang var mit hovedinstrument. Men episoden har lært mig noget. I dag er jeg fuldstændig med på at give penge for noget, der er langtidsholdbart på det unikke og originale«.

Andre eksempler?

»En fåreskindspels, som jeg for 10-12 år siden fik den færøske designer Marlan á Lofti til at lave efter at have set et billede af en kort version på en udstilling i Nordatlantens Brygge. Følte at de cirka 10.000 kroner var et stort beløb, men hvor er de givet godt ud, for hver vinter tænker jeg, at der ikke findes noget bedre«.

LÆS ARTIKEL

Fastholder eller skifter du stil?

»Jeg vælger tit noget dramatisk, der kan få ingenting til at se ud af meget. Det nordiske drama med store, lidt forrevne linjer er lige mig. Jeg har altid godt kunnet lide asymmetri, ting, der knappes på en underlig måde, så det ser forskelligt ud hver gang. Hellere kraftfuldt end fint. Det gælder også smykker. Jeg ejer ikke bling-bling, men har en masse af den her slags (viser skulpturelt armbånd lavet af gummisnører designet af den færøske Barbara í Gongini, red.).

Køber du brugte ting?

»Ja, er du gal, på et tidspunkt var jeg på eBay et par gange om ugen. Det har skaffet os masser af gode ting for ingen penge. Passede størrelsen ikke, har jeg givet det væk – min datter elsker mine fejlkøb. Jeg havde is nok i maven til at byde i sidste øjeblik. Men det er slut nu, for jeg har besluttet at skrue ned for udgifterne«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

Hvordan har du det med gaver?

»Jeg er ikke så god til spontant at købe gaver. Og endnu dårligere til at modtage. Har selvfølgelig fået gaver, jeg blev superglad for – f.eks. et B&O stereoanlæg med pladespiller fra 60’erne. Men jeg bryder mig ikke om situationen. Jeg føler mig beklemt. Måske fordi jeg til daglig er midtpunkt i mere end rigelig grad«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce