Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BYT OG BRUGT. Selv om Louise Mieritz går op i mode, lader hun sig ikke styre af sæsonens nyheder, men vælger, hvad der føles rigtigt - som batikkjolen, duften Mitsouko, trøjen og tørklædet, der er byttet med veninder, og dragten fundet i en genbrugsbutik.
Foto: PETER HOVE OLESEN

BYT OG BRUGT. Selv om Louise Mieritz går op i mode, lader hun sig ikke styre af sæsonens nyheder, men vælger, hvad der føles rigtigt - som batikkjolen, duften Mitsouko, trøjen og tørklædet, der er byttet med veninder, og dragten fundet i en genbrugsbutik.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bodil-vært: Jeg skiller mig aldrig af med min blå batikkjole

Louise Mieritz elsker oplevelser og har mottoet 'lidt men godt' når det gælder tøjindkøb.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når filmbranchens bedste præstationer i aften belønnes med Bodil-statuetter, er det igen i år Louise Mieritz, der sammen med Ditte Hansen er vært ved prisuddelingen i København.

Rollen passer hende fortrinligt, da den både indebærer skarpe/sjove replikker samt lækre kjoler og dermed både taler til hendes satiriske og feminine side.

Men hvad tager prisen i det private forbrug? Her vibrerer pilen lidt, men peger nok mest i retning af oplevelser, der ender med at blive varige forbrugsgoder, fordi Louise Mieritz altid vil huske dem.

»Vi har f.eks. lige været i Uganda, og det blev selvfølgelig dyrt. Men når beslutningen er taget, gider jeg ikke gå og vende hver tiøre. Der sker et klik i hjernen, der siger, at sådan er det, og det er det hele værd, så det skal nydes. Oplevelsen kan også være en tur i biografen alene kl. 12«.

Andre prioriteter?

»Jeg er glad for mode, men slet ikke som den karikerede shopaholic, der bare river ned fra hylderne. Jeg er god til at udse mig nogle få ting, som klæder mig. Og til at gå på udsalg i de dyre forretninger og nøjes med at købe ting, jeg har tænkt over at anskaffe mig i over et halvt år«.

LÆS 'MIT FORBRUG' Så du er selektiv?»Ja, jeg er også typen, der siger nej tak, når ekspedienten i 7-Eleven siger, at jeg kan få tre croissanter til næsten samme pris som en, for jeg skal kun spise en«. Samler du på noget?»Vi har sindssygt mange film, men min mand er jo filmfotograf. Kan heller ikke sige, at jeg samler på tøj, for jeg bytter med veninder eller sender til genbrug, og jeg bruger stort set kun en parfume, Mitsouko fra Guerlain«. Hvordan kan det være?»Jeg synes, det er svært at finde en duft, som lige er mig, men den får mig til at føle mig genkendt. Nogle dufte smelter ligesom sammen med ens personlighed, mens andre er meget yderlige og mest virker som et statement«.

LÆS 'MIT FORBRUG'

Du samler på gode match?

»Ja, jeg kunne f.eks. ikke drømme om at skille mig af med min blå batikkjole, lilla jumpsuit, grønne trøje eller halstørklædet, som nok har fulgt mig i 50 år tilsammen. Er meget opmærksom på, hvad der klæder mig, og følte mig helt lost, da jeg lige havde født, og moden var meget kubistisk og velegnet til høje, slanke piger uden talje«.

Hvor køber du/I dagligvarer?

»Nærmeste supermarked på Enghavevej (i København, red.), som desværre er blevet en SuperBrugsen i stedet for en SuperBest, for flere af vores yndlingsprodukter er røget, og nogle af de der Coop-varer irriterer mig. Deres skyr og fromage frais er f.eks. ikke gode, og jeg følger en proteinkur og skal spise det hele tiden!«.

Hvad forkæler du dig selv med?

»En kage fra det vidunderlige franske konditori Le Montmartre på Oehlenschlægersgade. Kagerne har en særlig luftig karakter, og ejeren er skidesjov. Og kaffe. Nespressomaskinen er husets alter«.

LÆS 'MIT FORBRUG'

Dit seneste store køb?

»En rejse med min mand til New York, hvor jeg købte lidt tøj«.

Køber du på nettet?

»Lidt, typisk rejser og nogle gange sko. Modsat flere veninder, som netshopper næsten alt, fordi de hader at gå i forretninger, kan jeg godt lide at gå i butikker«.

Lægger du budget for tøj eller andet?

»Nej, men når jeg ikke tjener så mange penge, er jeg god til at styre mig«.

LÆS 'MIT FORBRUG'

Betyder økologi, fair trade etc. noget?

»Jeg vil ikke gøre mig mere hellig, end jeg er, men især grøntsager må gerne være økologiske, og jeg læner mig nogle gange op ad diverse mærker, hvis betydning jeg ikke er helt klar på, men de er forhåbentlig garant for et eller andet«.

Kan du lide at lave mad?

»Nej. Desværre, for jeg elsker god mad. Tænker altid på det som noget, der skal overstås. Det kan være sjovt at lave noget ekstra lækkert, men det foregår altid med tungen lige i munden og er ikke noget, jeg bare sådan gør«.

Følg Bodil-uddelingen kl. 20 via www.twitter.com/@bodilprisen

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden