Plader. Tv-vært Ane Cortzen er glad for sine lp'er, fordi de giver hende et visuelt indtryk udover musikken.
Foto: LARS JUST

Plader. Tv-vært Ane Cortzen er glad for sine lp'er, fordi de giver hende et visuelt indtryk udover musikken.

Mit forbrug

Ane Cortzens livret er »noget frygteligt noget«

Tv-vært Ane Cortzen er flov over sin livret men stolt over sin pladesamling.

Mit forbrug

Ane Cortzen dissekerer i øjeblikket tv-mediet hver uge i DR2-programmet TV!TV!TV! Hun var nomineret til Årets tv-vært til Zulu Awards, der blev uddelt i den forgangne uge, og til Årets stjerneskud til Billed Bladets TV Guld, der blev uddelt i fredags.

Ane Cortzen har en begejstret, men kritiske tilgang til tv-mediet, som også går igen i husstanden på Frederiksberg, som langt fra rummer fjernsyn i alle rum.

»Vi har faktisk kun et fjernsyn. Min relativt gammeldags holdning er, at man skal se tv sammen. Det er ligesom at gå i biografen alene - det synes jeg heller ikke er specielt sjovt. Hvis du ikke har nogen at dele dine følelser og reaktioner med, så tager man meget fra oplevelsen«.

Skal dine børn have fjernsyn på deres værelser på et tidspunkt?

»Det synes jeg ikke, de skal. Dels vil jeg gerne holde øje med, hvad de ser, og dels prøver jeg at skærpe mine børns bevidsthed om, hvad der sker på skærmen, så de ikke bare fordøjer det ukritisk. Min ældste datter er for eksempel meget begejstret for 'Extreme Home Makeover', og så diskuterer vi lidt, om hun virkelig godt kunne tænke sig et værelse, der lignede en basketballbane, bare fordi hun godt kan lide basketball. Jeg prøver at få hende til at bruge sin sunde fornuft frem for at lade sig forføre«.

LÆS 'MIT FORBRUG' Hvor mange elektroniske dimser har du? »Jeg har en iPhone, en iPod, en iPad, en MacBook Pro ... jeg er meget glad for Apple. Jeg har også en Mac Mini, som var en slags forløber til iPad. Og så har jeg en Sony MiniDisc-afspiller, fordi jeg troede, at MiniDisc ville blive det nye hotte. Det blev det så ikke, men den var så dyr, at jeg nægter at smide den ud. Jeg håber stadig, den får et comeback!« Hører du kun musik digitalt eller foretrækker du fysiske cd’er eller plader? »I øjeblikket hører vi mest musik fra vores telefoner, men jeg har en ret stor pladesamling, som jeg ikke nænner at skille mig af med, og jeg kan faktisk rigtigt godt lide at spille plader. Jeg kan godt lide de store pladecovers, hvor der også er noget visuelt at forholde sig til. Efter at alt er blevet digitalt, savner jeg det grafiske design. Og så kan jeg godt lide ritualet i at tage en plade ud af coveret og være forsigtig med den, så man ikke ridser den. En fornemmelse af at have noget fysisk og noget værdifuldt. Jeg har det på samme måde med bøger. Jeg kan godt lide at læse ebøger på iPad, men de helt store læseoplevelser vil jeg helst have i fysisk form. Også for at have bogen stående bagefter og blive mindet om oplevelsen«.

LÆS 'MIT FORBRUG'

Køber du dagligvarer på nettet eller i fysiske butikker?

»Det gør jeg i butikker. Jeg har en enkelt gang prøvet at købe madvarer på nettet, og jeg kender flere og flere, der køber ind til hele ugen på nemlig.com - men jeg kan godt lide at blive visuelt fristet og at kunne dufte til grøntsager og se om kødet i køledisken virker friskt. Jeg savner hele den sanselige oplevelse, hvis jeg handler på nettet«.

Hvor køber du så ind?

»Jeg er rigtigt glad for Irma. De har mange lækre produkter, og så er deres emballager grafisk enormt flotte, og det er jeg meget til fals for«.

Er der noget, du som forbruger har dårlig samvittighed over?

(Lang pause). »Altså, jeg køber nogle gange foie gras på dåse. Det er jeg ikke videre stolt af. Jeg ved godt, det involverer tvangsfodring og alt sådan noget frygteligt noget, men desværre er det min største livret i hele verden. Men jeg prøver at begrænse det«.

LÆS 'MIT FORBRUG'

Læser du tilbudsaviser?

»Vi får dem ikke derhjemme, og det er meget godt, for jeg er meget påvirkelig på den måde. Hvis jeg ser et godt tilbud, så føler jeg, at jeg skal købe det, ligegyldigt hvad det er. Hvis et digitalkamera før har kostet 3.000 kr. og er sat ned til 1.299 kr., så tænker jeg: »Gud, det skal jeg da have««.

Lægger du budget?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Kun det, som bankrådgiveren tvinger os til. Min mand er antiforbruger, som hader at gå i butikker og aldrig køber noget, så det er primært mig, der skal sørge for, at det ikke løber løbsk. Og jeg balancerer meget godt mellem at være snusfornuftig og impulsiv. Bare jeg ikke læser for mange tilbudsaviser«. FACEBOOK


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden