Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN
Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Remar: »Jeg kører min 'familiecontainer' med stolthed«

Musikeren Morten Remar elsker sin familiebil, har en fobi i forhold til skrog og elsker turnélivet på grund af madroen.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Remar, der storhittede i slut-80'erne med sangen 'Jonathan', er mest kendt som musiker.

Men i de seneste års selvvalgte pladepause har han dyrket og levet af sin anden store lidenskab, nemlig naturvidenskab.

»Det er en stor passion for mig. Jeg har arbejdet freelance for DR de seneste år og lavet en del udsendelser for videnskabsredaktionen. Nu er jeg i gang med at lave nogle naturvidenskabelige udsendelser til Radio24syv. Og så har jeg for min egen fornøjelses skyld de sidste fem år fulgt et online-kursus i astronomi fra et engelsk universitet. Jeg mangler ét kursus, så får jeg et sindssygt flot diplom!«.

Er der noget, du ikke kan undvære? »Chokolade. Jeg skal helst have noget hver dag. Ikke en hel plade, men lige et stykke. Jeg skal løbe halvmaraton lige om lidt, så det er egentlig ikke så smart at spise chokolade, men jeg har meget svært ved at undvære det«.

LÆS ARTIKEL

Er der varer, du ikke vil købe?

»Jeg har lidt en fobi i forhold til skrog. Jeg spiser jo lystigt bøffer og alt muligt, men jeg kan ikke så godt lide, hvis man kan se, at kødet har været et dyr, så jeg køber aldrig hele kyllinger. Og heller ikke fisk med hoved og hale, hvilket er ret underligt, for jeg har tidligere været meget ivrig lystfisker«.

Hvem laver mad hjemme hos jer?

»Det er mest min kone. Jeg kan kun lave mad efter opskrifter, mens min kone kan jamme. Hvis vi ikke har fået købt ind, kan hun lige tæske noget enormt eksotisk ud af resterne og noget, hun finder i køleskabet. Jeg laver mad en gang imellem, men det er ligesom noget, jeg skal tiltuske mig. Den, der ikke laver mad, skal tage sig af børnene, så det er meget afslappende at lave mad, når man har tre børn på et, tre og fem«.

LÆS ARTIKEL

Hvor tit spiser du ude?

»Det sker ret sjældent - primært på grund af de tre børn der. Lige nu er jeg på turné, så der spiser vi typisk ude på spillestedet efter lydprøven. Vi har lige været i Kolding, hvor de simpelthen havde lavet en kæmpestor wienerschnitzel med det hele. Det er min livret, så det var fantastisk. Og i modsætning til derhjemme skal jeg ikke sidde og opdrage på bandet. Der var jo nærmest ... madro. Det er en stor fornøjelse at turnere«.

Er der noget, du har dårlig samvittighed over som forbruger?

»Ja. Jeg er jo selvstændig, så vi forsøger at holde igen med de store armbevægelser og har derfor skruet lidt ned for økologien. Det er faktisk kun mælk, vi køber økologisk, og det er mest, fordi jeg har læst i en naturvidenskabelig artikel, at mælk, der ikke er homogeniseret, er bedre for kredsløbet. Det er, fordi de her små fedtperler, der er i mælken, bliver knust under homogeniseringen, og så kan fedtet trænge gennem blodvæggene og blive optaget i kroppen. Og det er ikke godt for kolesteroltallet«.

LÆS ARTIKEL

Hvad har været dit største fejlkøb?

»Min bil nummer to. Det var en helt nypoleret Simca med hestedækken-sæder - en superflot bil - som tre dage efter, at jeg havde købt den, tabte motoren midt på Ballerup Boulevard. Den havde været mere eller mindre totalskadet, og de tidligere ejere havde selv svejset motorophænget sammen. Det havde de så i øvrigt ikke lige fortalt, da jeg købte den«.

Hvad har været dit seneste store indkøb?

»Vi har lige købt ny bil. Det er Peugeot Partner Tepee-familiecontainer. Der kan være tre børnesæder ved siden af hinanden, den kører dobbelt så langt på literen som den gamle, der er 68 airbags, og den var ikke så dyr. Til gengæld er topfarten ret beskeden. Jeg har kørt racerløb i mange år, og det er virkelig ikke en racerbil, men jeg kører den med stolthed. Det er trods alt ikke en Berlingo. Jeg er meget praktisk, og jeg elsker at købe noget, der fungerer og lever præcis op til mine forventninger«.

Planlægger du større indkøb ud over det?

»Vi kunne godt tænke os at flytte - og et nyt hus er vel et ret stort indkøb, men som de fleste andre danskere er vi jo afhængige af, hvordan boligmarkedet arter sig, og jeg er ikke sikker på, at vores økonomi er til det. Medmindre min nye plade bliver et monsterhit, selvfølgelig«. FACEBOOK


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden