Te og vand. Christian Fuhlendorff drikker hverken alkohol eller kaffe. »Jeg er træt hele tiden, når jeg ikke får kaffe«, siger den 29-årige stand-up-komiker. Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Te og vand. Christian Fuhlendorff drikker hverken alkohol eller kaffe. »Jeg er træt hele tiden, når jeg ikke får kaffe«, siger den 29-årige stand-up-komiker. Foto: Joachim Adrian

Mit forbrug

'Husk lige tandbørsten'-vært: Jeg bruger ikke længere penge på hash og sprut

Stand-upper Christian Fuhlendorff banker gæld ned, er storforbruger på iTunes og løber rundt i Frederiksberg Have.

Mit forbrug

Den 29-årige komiker er en travl mand. På fredag har han premiere som vært på DR’s underholdningsshow ’Husk lige tandbørsten’, og knap en måned senere premiere på sit nye onemanshow ’Enestående’.

»Kalenderen er fyldt, uden at jeg selv har kontrol over det«, fortæller Christian Fuhlendorff over en kop te på sin stamcafé Bankeråt i København.

LÆS ARTIKEL Dagen starter 6.45, når datteren vågner, og slutter ofte sent om aftenen, når Christian Fuhlendorff efter en otte timers arbejdsdag med ’Husk lige tandbørsten’ og aftensmad med familien, laver en open mike (stand-up). Når han kommer hjem, slapper han af. Ved at løbe i Frederiksberg Have. »Det giver mig noget lovlig tid for mig selv, og jeg finder ro. Jeg lytter tit til lydbøger, når jeg løber, enten fagbøger eller biografier. Fiktion er noget, jeg ser i tv, men det er ikke noget, jeg hører eller læser. Lige nu lytter jeg til Malcolm Gladwells bog ’Blink’, der handler om at bruge sin intuition i sit arbejde«. Lægger du budget? »Det gør min kæreste. Da jeg mødte Karina, havde jeg en skattegæld på 500.000 kroner, for i syv år brugte jeg alt, hvad jeg tjente, uden at lægge til side til skat. Jeg havde et kæmpe forbrug af hash og taxaer. Karina fik mig til at finde en revisor, som sagde: Det kommer til at tage tid, det vil gøre ondt, du skal cykle i stedet for at køre i taxa, og du må ikke spise så meget ude«.

LÆS ARTIKEL

Levede du over evne?

»Jeg vidste ikke, hvad min evne var. Jeg vidste, at jeg skulle bruge 10.000 timer på at blive god og prøvede at have et arbejde ved siden af min stand-up, men det var for kedeligt. Det var opgangstider, Anders Fogh havde styr på det hele, og jeg troede åbenbart på mine evner, men så akkumulerede jeg alligevel en kæmpe snebold. Jeg er blevet gældfri i år«.

Hvordan føles det?

»Dejligt og befriende. At ringe til revisoren er den næstbedste beslutning, jeg har truffet. Den bedste var at få et barn. Jeg er også holdt op med at ryge hash. Jeg opsøgte et behandlingssted, for jeg anede ikke, hvordan jeg skulle stoppe, og jeg er stadig i behandling. Jeg var meget bange for, at jeg skulle miste mine evner uden hash, men kan godt se, at det ikke hænger sammen med røg, arbejde og barn«.

LÆS ARTIKEL

Hvad med alkohol?

»Har jeg ikke rørt i 11 måneder, for alkohol hænger sammen med hash for mig, desværre. Jeg er også holdt op med at ryge smøger, 4. juni, og det er fint nok. I stedet løber jeg og træner og bruger tid på min familie og mit arbejde. Jeg har også fået nogle bedre sovevaner«, siger Christian Fuhlendorff, mens han tager et sug af en nikotininhalator.

Hvordan fungerer jeres husholdning?

»Vi handler begge to. I Netto, når det er Karina. I Irma, når det er mig, ha ha. Men det er også en ting, jeg har ændret. Nu går jeg faktisk tit i Netto, for jeg har en idé om, at deres grøntafdeling er mere frisk. Karina har skiftende arbejdstider, så vi har et skema syv dage frem, ellers kan vi ikke få det til at hænge sammen«.

LÆS ARTIKEL

Hvem laver skemaet?

»Det gør Karina. Og nogle gange, når jeg siger: »Du er fandeme så organiseret«, så visker hun det hele ud, og så går alting i kage«.

Handler du på nettet?

»Jeg ser utrolig mange serier og comedies fra min amerikanske iTunes-konto og køber mange dvd’er og bøger på Amazon. Det bruger jeg cirka 600 kroner på om måneden«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce