Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PER FOLKVER
Foto: PER FOLKVER

Frihed. »Hvis bare jeg har laptop og internet, kan jeg arbejde hvor som helst«, fortæller Christian Jungersen, som låner en 25 m{+2} stor lejlighed i Malta af en ven. (arkivfoto)

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Succesforfatter lever i sus og dus: »Jeg er meget bange for faste udgifter«

Forfatter Christian Jungersen lever et ægte bohemeliv. Efter mange år som fattig forfatter sætter han sin økonomiske frihed højt.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sjette oplag af Christian Jungersens seneste bestsellerbog ’Du forsvinder’ rammer netop nu butikkerne.

Salget skæpper godt i kassen. Alligevel holder den 50-årige forfatter fast i en økonomisk beskeden tilværelse.

»Jeg er meget bange for at sætte mig i faste udgifter. Som forfatter er ens indtægt helt vildt upålidelig, og økonomien må ikke i fremtiden kunne presse mig væk fra at være fuldtidsforfatter«, siger Christian Jungersen.

De seneste ni måneder har han holdt til i Malta i en lejlighed, som han lejer af en ven. Samtidig sparer han op til en lejlighed i København. Den skal købes kontant.

LÆS OGSÅ »Jeg vil ikke have gæld. Har man gæld i min branche, er forfatterskabet slut, den dag man skriver en bog, der ikke sælger. Alle forfattere skriver en bog, der ikke sælger«. Men lige nu nyder han det søde liv i Malta. I lejligheden, der vender direkte ud mod Middelhavet og en temperatur på 25 grader. »Det er ikke sådan, at jeg spinker og sparer. Tværtimod føler jeg, at jeg lever et liv i vild luksus. Jeg kan godt bruge mange penge på rejser, cocktail og middage med min kæreste«. Så ikke noget med at lægge budget?»Nej, jeg nyder virkelig ikke at lægge budget. Jeg har indrettet mit liv, så jeg kan tænke mindst muligt på penge«. Har det altid været sådan?»Da jeg begyndte at skrive, var jeg fattig og tænkte altid på, hvordan jeg skulle klare den til den første. Det er skønt at være fri for. Så længe jeg ikke køber noget over 500 kroner, føles det som et liv i sus og dus«.Hvornår har du sidst købt noget over 500 kroner?

»Computer og kontorudstyr skal være i top. Og så bruger jeg en del penge på lydanlæg. Jeg er total lydidiot. Mit anlæg er sat sammen af forskelligt professionelt udstyr til lydstudier, som jeg har købt på nettet, og det lyder afsindig godt«.

Hører du meget musik?

»Ja faktisk. For tiden er jeg meget til lange tekno dub mix. Før det hørte jeg mest sort amerikansk musik som disco, funk og house. Jeg kommer i godt humør af pumpende dansemusik, og det giver mig energi. Som andre drikker kaffe, hører jeg house«.Hvor meget handler du på nettet?

»Jeg er en meget netbrugende person og køber meget musik og film. Bøger får jeg fra mit forlag og fra mine forfattervenner. Hvis jeg skal købe en bog, går jeg ind i en boghandel. Det kan være i Danmark eller i New York eller i Dublin, hvor jeg kommer meget, fordi jeg har boet der nogle år«.

Rejser du meget?

»Rigtig meget. Den seneste tid har jeg været en del i Danmark i forbindelse med ’Du forsvinder’. Og så rejser min kæreste og jeg sammen. I år har vi været i USA, Schweiz og Irland – ud over Danmark og Malta. Ret mange af mine penge bliver brugt på at rejse. Som forfatter kan jeg arbejde hvor som helst, hvor jeg har en laptop og internet«.

Laver du mad til dig selv?

»Ja, jeg har altid frosne grønne bønner i fryseren. Ti minutter i mikroen med dem, og så æg, tomat, oliven plus dressing og noget, jeg improviserer, så har jeg et måltid. Men hvis jeg er midt i at skrive, kan jeg godt finde på i stedet at hapse en bodybuilderproteinbar. Så er jeg mæt de næste fire timer og behøver ikke at tænke på mad. Om aftenen går jeg tit på den lokale folkelige restaurant, hvor jeg læser aviser og hygger med folk, jeg kender«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden