Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Top på. Med fire børn ryger der en hel del i Bjarne Corydons vogn, men han hygger sig med indkøbene.
Foto: Lars Just

Top på. Med fire børn ryger der en hel del i Bjarne Corydons vogn, men han hygger sig med indkøbene.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bjarne Corydon: »En tur i Bilka betyder frihed og afslapning«

Når finansministeren deler ud af sine egne penge, går turen gerne til Bilka, hvor han slapper af i de sene aftentimer og nyder ikke at skulle spare.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ni liter mælk, fire brød, et bjerg af frugt og grønt samt en hel kasse bleer.

Det er ikke småting, der ryger i vognen, når far til fire, Bjarne Corydon, suser rundt i Bilka. Modsat mange andre betragter landets finansminister ikke dagligvareindkøb som noget, der bare skal overstås. Tværtimod.

Lørdagsliv er derfor taget med ministeren i Bilka, hvor han efter at have fået næste års finanslov på plads ser frem til snart at tilbringe flere timer. Helst sent om aftenen og gerne i selskab med børnene, »som kan lokkes med, hvis de bliver betalt med pølsehorn«.

Hvorfor er det lige i Bilka, vi er?

»Det er et meget praktisk sted at handle. Og da jeg lever et forholdsvis fortravlet liv, forbinder jeg det at gå rundt herude med noget rart og positivt. En tur i Bilka betyder for mig frihed og afslapning«.

Hvor meget har du selv tid til at handle dagligvarer?

»Det har jeg for lidt. Og derfor er sandheden om vores forbrug også, at vi handler rigtig meget på nemlig.com og spiser meget takeaway-mad. Og så er Døgn-netto et sted, vi tit stikker forbi klokken rigtig sent for at få dækket behovet for mælk og toiletpapir«.

Hvordan har dit forbrug ændret sig, efter at du er blevet minister?

»Før var det mig, der havde styr på, hvad vi manglede, og at vi fik købt ind. Det var også mig, der stod for at lave mad, finde ud af, hvad vi skulle have, og hvad forskellige fraktioner i familien bedst kunne lide. Men efter at jeg er blevet finansminister, har jeg simpelthen sjældent tid til at fylde den rolle ud. Nu sker det også ofte, at jeg simpelthen ikke spiser sammen med min familie«.

Hvad laver du, når du laver mad?

»Det er meget rettet mod, hvad børnene godt kan lide. Jeg laver en udmærket kødsovs, fine frikadeller og udmærkede hakkebøffer. Jeg kan godt lide at lave ossobuco og at koge min egen suppe. Så det er tit de klassiske retter. Men jeg har da også et par mere avancerede fif i ærmet og laver af og til noget med fisk«.

Ser du på prisen, når du handler?

»Jamen, det gør jeg meget lidt. Selvfølgelig vil jeg helst ikke betale for meget, men når jeg er i et supermarked, køber jeg det, der er hurtigst og i øvrigt ser bedst ud. Så ser jeg lidt mindre på, om den ene vare er en krone billigere eller dyrere. Det er sådan en af de friheder, jeg tager mig«.

Hvad forkæler du dig selv med?

»Jeg er jo et ret altædende væsen – det kan man også godt se. Men faktisk er jeg ikke særlig slikken. Til gengæld kan jeg vældig godt lide et glas god vin, uden at jeg har særlig meget forstand på det. Men i virkeligheden er forkælelse for mig at kunne gøre tingene nemt. Altså at have det tøj, man skal bruge, i de størrelser, der passer. At kunne betale, hvad det koster, ikke at skulle bruge særlig meget tid på det og i øvrigt at spise det, børnene synes om«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden