Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HVERDAGSLIV. Den daglige ramme er afgørende for Jim Lyngvild, her på briks fra BoConcept, foran plakat af hans egen borg, i jeans og jakke fra G-Star med mågestelterrin, vaskebjørn, musvåge og nyindkøbt Hasselblad-kamera. Foto: Daniel Hjorth
Foto: DANIEL HJORT

HVERDAGSLIV. Den daglige ramme er afgørende for Jim Lyngvild, her på briks fra BoConcept, foran plakat af hans egen borg, i jeans og jakke fra G-Star med mågestelterrin, vaskebjørn, musvåge og nyindkøbt Hasselblad-kamera. Foto: Daniel Hjorth

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jim Lyngvild: Jeg er ekstremt nærig, når det kommer til tøj

Hvis designer Jim Lyngvild drømmer om noget, går han gennem ild og vand for at skaffe eller skabe det.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I bogen 'Vild med mode', der udkommer tirsdag, giver designer, modekommentator og forfatter Jim Lyngvild sit bud på, hvordan modeidealer fra fortiden, bl.a. det hedenske Norden, gamle Egypten og kejsertidens Frankrig, påvirker moden i dag.

Gennemgang fra periode til periode minder meget om, hvordan han selv agerer, både som privatperson og forretningsmand, for han skelner ikke mellem de to. Når noget fanger hans interesse, går han all in.

LÆS OGSÅ

»Jeg bliver nærmest manisk, når jeg fatter interesse for et emne. Det bliver en form for besættelse, indtil jeg har udlevet det. Er det f.eks. udstoppede dyr, kører jeg gerne hele Danmark rundt for at finde den flotteste tårnfalk. Ikke for at være speciel, sådan er jeg bare«.

Hvad har nyligt været på plakaten?

»Vikingetiden har fyldt meget. Så meget, at vi i december flyttede ind i en selvdesignet og langt hen ad vejen selvbygget vikingeborg med en grundplan på 400 kvadratmeter. Vi havde en enkelt tømrer på, men der er i bund og grund ikke den store forskel på at sy en kjole og bygge et hus«.

Det lyder som en dyr interesse?

»Ja, men jeg bruger gerne penge og energi på rammen om min hverdag, og jeg havde brug for mere natur og en simplere livsstil. Vi er flyttet fra en bolig med guld, krummelurer, charme og hygge til denne med stringente linjer og kulører i isblå, rav og jord. Her er meget træ, ben, horn, uld, cognacfarvet læder«.

Hvad gør du med de gamle ting?

»Huset er ikke solgt endnu, og møblerne sælges på en temaauktion hos Lauritz.com, så jeg har solgt skindet, før bjørnen er skudt, men nogle gange må man satse, og det rører mig ikke at sige farvel til døde ting«.

Yndlingsting i øjeblikket?

»Jeg elsker mågestellet, det smukkeste stel, der nogensinde er tegnet i Danmark, så det fylder meget i køkkenet sammen med gryder, potter og pander fra Le Creuset«.

Hvad er dit tøjbudget?

»Jeg er ekstremt nærig, når det kommer til tøj. Jeg kan sagtens finde på at købe et par støvler til 15.000, hvis de er helt rigtige, men jeg går gerne fem kilometer gennem byen for at spare 100 kr. på et par hverdagsjeans. Tøj er kun sjovt, når jeg har en besættelse – når det bliver installationer i stedet for noget, man bare har på. Lige nu jagter jeg en kilt, og den skal have et helt bestemt udtryk, for det er med signaturtøjet, jeg viser, hvem jeg er«.

Kan du lide at lave mad?

»Folk tror, jeg går meget op i mad, for jeg har lige vundet titlen som årets masterchef på TV3, men til daglig laver jeg mest Knorr, der har mange skønne, skønne retter. I forhold til mad og restaurantbesøg er jeg ekstremt usnobbet. Sådan noget med at stable fire salatblade og kalde det kunst. Lad være. Det er kejserens nye klæder«.

Hvem køber ind?

»Os begge, men jeg hader det så meget, at jeg kan finde på at sætte mig på gulvet i supermarkedet og tude, fordi det er så frustrerende at skulle finde på. Som regel ender det med bøffer og salat, for så skal man ikke tænke«.

Lægger du budget?

»Nej, det står min mand for. Jeg har ingen pensionsopsparing, er ikke i a-kasse og vil ikke vide, hvad der står på min konto, men jeg springer gerne ud på det dybeste vand og er ikke bange for at drukne, for jeg har erfaret, at der får jeg de største landvindinger«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden