Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JOBSKIFTE. »Jeg kunne blive ansat her, når jeg ikke gider være formand længere«, siger Anders Bondo Christensen, der er gået på indkøb i en værktøjsforretning på Vester Voldgade i København.
Foto: Lars Just

JOBSKIFTE. »Jeg kunne blive ansat her, når jeg ikke gider være formand længere«, siger Anders Bondo Christensen, der er gået på indkøb i en værktøjsforretning på Vester Voldgade i København.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anders Bondo: »Der er noget fascinerende over godt værktøj«

Formanden for Danmarks Lærerforening hader at være på indkøb — bortset fra i byggemarkeder.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han arbejder de fleste af døgnets timer, træner til en maraton og bager næsten alt sit brød selv. Lærernes formand Anders Bondo Christensen sidder i disse dage i tidkrævende forhandlinger med KL og sover højst fire timer om natten. Han er træt af de fine middage, der følger med arbejdet og vil hellere have sin kones hjemmelavede mad.

LÆS OGSÅ

Den får han dog kun i weekenderne, for ægteparret bor fast i Ullerup ved Sønderborg, og så har Anders en lejlighed København, hvor han bor i ugedagene. Han er en ivrig løber og stræber efter at løbe en maraton om året. Han har allerede løbet over tredive.

»Med det arbejde, jeg har, og det pres, jeg er under, er det vigtigt at være i god form«, siger han.

Får du tid til at løbe?
Det kan være svært. Når jeg kommer op i lejligheden kl. 21, og det er koldt, og jeg har arbejdet siden kl. 6, så skal der en vis viljestyrke til at tage løbeskoene på og løbe 10 kilometer. Det bliver ikke til meget i de her dage, men jeg har da været ude at løbe to gange den her uge.

Har du smart løbetøj?
Ha ha. Nej, det har jeg i hvert fald ikke. Jeg løb længe rundt i et sæt, som min kone havde syet til mig i 1989. Til sidst var det totalt hullet. Jeg har været med i en løbeklub i 22 år, og vi har vores eget tøj med logo. Så nu løber jeg mest i det. På et tidspunkt meldte jeg hele min familie til jubilæumsløbet over Storebælt, uden at de vidste det. Så gav min kone mig løbetrøjer til hele familien i julegave, hvor der står Team Bondo på brystet. Så den har jeg også. Jeg går virkelig ikke meget op i dyre ting. Jeg køber altid løbesko fra sæsonen før, så koster de det halve.

Hvad spiser du?
Det er ofte enten fastfood eller fine middage for tiden. Men jeg er meget mere til hjemmelavet mad. Allerhelst min kones frikadeller med stuvet hvidkål. Nogle gange laver jeg en kæmpe portion chili con carne og fryser ned i små portioner. Jeg bager også stort set alt mit brød selv. Jeg har faktisk haft Christine Antorini til hjemmebagte boller.

Hvad synes du om at handle ind?
Jeg hader det. Jeg køber kun tøj en gang om året. Det er slet ikke mig. Da vi var helt unge, besluttede min kone, at der skulle købes ind hver lørdag formiddag. Så gik vi i Kvickly, og jeg skyndte jeg mig hen til delikatessen i det fjerneste hjørne. Så stod jeg der og passede på mig selv. Og når hun så kom forbi, fulgte jeg med hende det sidste stykke op til kassen. Jeg har aldrig brudt mig om at handle ind. Så er det noget andet med værktøj. Man kan nok godt sige, at jeg får kriller i maven, når jeg går ind i et byggemarked. Jeg havde engang min far med. Han sagde: »Anders, jeg kan mærke, at du er helt vild med det her«.

Hvad bygger du?

På et tidspunkt havde vi en pony gående i baghaven. Så byggede jeg en stald til den i redskabsskuret. Det fik folk til at kigge lidt. Jeg har også bygget meget om hjemme i huset. Der er ikke noget bedre end at have noget ordentligt værktøj, når man går i gang med sådan et projekt. Kvalitet fornægter sig ikke i den sammenhæng.

LÆS OGSÅ

Jeg synes, det er dejligt at købe noget, som jeg ved holder i rigtig mange år. Jeg har en Bosch boremaskine, som jeg fik af min kone i 1983. Og tænk, den kører endnu. Jeg kan rigtig godt lide at kaste mig ud i byggeprojekter, selv om det kan være en udfordring. Mit liv er fyldt med politik og strategi, så er det befriende indimellem at kunne gribe noget værktøj og lave noget, hvor jeg kan se et konkret og færdigt resultat.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden