Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I kø. Når det gælder elektronik, Leif Davidsen vil gerne have det nyeste. Da Microsofts tablet Surface kom på markedet i sidste måned, stod han klar i Fona. Foto: Per Folkver

I kø. Når det gælder elektronik, Leif Davidsen vil gerne have det nyeste. Da Microsofts tablet Surface kom på markedet i sidste måned, stod han klar i Fona. Foto: Per Folkver

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Leif Davidsen: Jeg køber af princip aldrig discount

At danskere spiser alt, bare det er billigt, er en kilde til evig undren hos forfatteren, som er frustreret over niveauet på danske fødevarer.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spænding, storpolitik, rejser og internationalt perspektiv præger Leif Davidsens professionelle liv og bøger, senest med ’Patriarkens hændelige død’, der udkom onsdag. Men det er ikke let aflæseligt i hjemmet i Smørum, hvor han har haft base i 25 år.

Skulle han få besøg af livsstilseksperter for at blive typebestemt, vil de kun finde en håndfuld beviser på hans utallige rejser og udlandsophold: et granathylster fra Afghanistan, en figur fra Påskeøen, en lille spansk helgenfigur, et signalflag fra den sovjetiske flåde og nogle matrjosjka-dukker fra Moskva.

LÆS OGSÅ »Hverken min kone eller jeg er til souvenirer, til gengæld har vi masser af billeder. Fotografering har været hobby, siden jeg fik mit første bokskamera som 12-årig, og jeg har gennem tiden brugt en del penge på kameraer«. Har du gang i flere?»For tiden især et Canon og to Leica, som er gode i forskellige situationer. Jeg bruger dem både professionelt som en slags notesblok til at huske research og som privatperson, idet jeg altid har hygget mig meget med at tage billeder, lave album, forstørrelser, montager og fotobøger med rejser og familieliv. Med to børnebørn på tre et halvt og halvandet år mangler jeg ikke motiver«.Giver stor radius en storforbruger?

»Nej, det er ikke mig, der sørger for at sparke gang i væksten. Jeg har stort set, hvad jeg skal bruge, og anskaffer mig sjældent nyt. Dog står jeg for indkøb af mad, for det er som regel mig, der laver den, og så vil jeg også gerne købe ind«.

Hvordan og hvor foregår det?

»Næsten dagligt, da jeg først op ad dagen ved, hvad jeg har lyst til at lave. De fleste indkøb foregår lokalt, I SuperBrugsen og en god tyrkisk grønthandler i Smørum eller Føtex i Ballerup. Vi har også Fakta og Netto, men jeg kommer der meget sjældent, for jeg køber af princip aldrig discount«.Hvorfor ikke?

»Fordi niveauet for danske fødevarer er sørgeligt lavt. Jeg vil ikke kritisere de lokale handlende for at sælge, hvad folk efterspørger, men danskere vil jo ikke betale for mad! Resultatet er, at det altid er discount, når der åbner en ny butik, og at vores bedste fisk, kød og grønt bliver eksporteret. Det er trist. Selv i Moskva, hvor man i gamle dage stod i kø efter alt, har man i dag langt bedre supermarkeder«.

Let at sige, når man har råd?

»Ja, men sådan prioriterede vi også, da vi var unge og skulle spare, for jeg er overbevist om, at man bliver både sundere og gladere af at spise ordentligt«.

Hvad er menuen i aften?

»Vi skal have rødspætter med persillesovs, kartofler og blomkål, gulerødder, eller hvad jeg nu finder på«.Hvis du vil forkæle dig selv?

»Lam eller fisk. Og skal vi have gæster, tager jeg tit til København til slagteren og fiskehandleren på Kultorvet«.

Hvad køber du ellers?

»Bøger. Mange på rejser og enkelte fra Amazon. Min lokale boghandler i Ballerup hører desværre til dem, der har måttet lukke, så danske bøger køber jeg hos boghandlere i København«.

Andet, der ligner en last?

»Jeg vil gerne have det nyeste, når det gælder computere. Stod f.eks. parat i Fona 14. februar, da Microsofts tablet Surface kom på markedet. Og jeg kan godt lide gin & tonic, rødvin og saltlakrids«.Kan du lide at købe gaver?

»Min kone klarer det meste. Jeg skal kun købe til hende en gang om året, for hun har fødselsdag juleaften. Det er super hyggeligt, for jeg plejer at lokke vores datter med. Hun ved, hvor jeg skal søge. Til gengæld giver jeg en frokost«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden