Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Syndig. Jeg sniger den med hjem, så sidder jeg helt alene og spiser en ristet med det hele, siger Emil Thorup.
Foto: Martin Lehmann

Syndig. Jeg sniger den med hjem, så sidder jeg helt alene og spiser en ristet med det hele, siger Emil Thorup.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Emil Thorup: »Jeg bruger 12.000 kroner om måneden på at spise ude«

Tv-vært Emil Thorup bruger bunker af penge på god mad og dyr make up.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både håret og aftenmakeuppen sidder som det skal, når den 29-årige tv-vært Emil Thorup om fredagen fører trofaste seer bagom X-factor.

Han går da også til frisør hver tredje uge og bruger formuer på make-up. God mad og restaurantoplevelser er det bedste han ved, men i nattens mulm og mørke sidder han en sjælden gang imellem alene i sit hjem og spiser hotdogs.

»Jeg spiser dem aldrig ved pølsevognen, der kan jeg jo ikke blive set. Men hold nu kæft, hvor er det godt«.

Nu lister han ikke længere hjem til sit hus på Frederiksberg for at spise sin hotdog. For han er flyttet ud og deler nu en lejlighed med et vennepar i Hellerup

Hvorfor har du et hus, du ikke bor i?

»Jeg købte huset for to år siden, fordi min kæreste og jeg virkelig skulle bygge rede sammen og være Hr. og Fru. Frikadelle. Men efter et halvt års tid blev vi enige om, at det var dumt at bruge så usandsynligt mange penge på et hus, når vi alligevel aldrig var der. Så vil vi hellere bruge pengene på noget andet. Nu er huset lejet ud, og jeg sparer 80 procent af min husleje«.

LÆS ARTIKEL Hvad bruger du så pengene på? »Jeg bruger rigtig mange penge på mad. Jeg elsker god mad og masser af det. Man kan sige, at mad er essensen af mit liv. Jeg spiser næsten altid ude og ofte på Madklubben. Jeg bruger også rigtig mange penge på at gå til tandlæge. Jeg har virkelig dårlige tænder, så det er ikke bare for sjov. Jeg børster og bruger tandtråd hver dag, men mine tænder er bare noget lort. Jeg tror jeg bruger 18.000 kr. om året på at få dem ordnet«.

»Briller er også noget, jeg bruger mange penge på. For mig er det en kæmpe ændring at få nye briller, for meget af min identitet sidder i brillen. Jeg prøver alle briller i hele butikken, og hvis jeg finder nogen, jeg kan lide, så låner jeg dem med hjem i en uge. Ellers bruger jeg faktisk ikke så mange penge i Danmark«.

Hvor bruger du dem så?

»Jeg rejser meget. For mig er det at rejse den ultimative luksus. Ikke kun at have råd til det, men også at have tiden. Jeg bruger næsten alle mine penge i udlandet. Jeg synes, det er sjovere end at bruge penge herhjemme. I Danmark er vi rigtig gode til middelklassen, men det er ekstremt dyrt at være ekstravagant og luksuriøs«.

»Uanset hvor i verden jeg har været, er det altid billigere end i København. Selv i New York er det meget billigere at være ekstravagant. Måske handler det også om, hvad der er socialt acceptabelt. Det er de færreste almindelige danskere der bruger 5.000 kr. på en aften i byen. Det er som om, at der sker et skift inde i mig, når jeg kommer uden for landets grænser. Så har jeg bare har lyst til at forbruge«.Du bruger mange penge på at spise ude og at rejse. Hvor mange?

»Nok omkring 12.000 kr. om måneden på at spise ude. Måske lidt mindre nu, hvor jeg er flyttet til Hellerup. Sidste år var min kæreste og jeg tre uger i Thailand, og den tur endte med at koste 80.000 kr. De blev brugt på gode hoteller, private villaer, ordentlig mad og cocktails. Men mad og overnatning er som regel de helt store syndere. Jeg kom hjem fra min sidste rejse i januar. Der gik turen 3 uger til Cambodja og Thailand og kostede mig omkring 50.000 kr«.

Hvor handler du normalt ind?

»Jeg er nok mest den Netto-agtige type. Men jeg hader at handle ind. Jeg kan ikke fordrage stemningen. Jeg synes, det er dyrt og besværligt. Og det er irriterende, når de så ikke har tingene, og jeg skal spørge, og jeg ikke kan finde det. Jeg hader alt ved at handle ind«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden