Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vinyl. Noget af det første, der bliver pakket ud i det nye haveforeningshus, er Kira Skovs vinylplader:
Foto: Ditte Valente

Vinyl. Noget af det første, der bliver pakket ud i det nye haveforeningshus, er Kira Skovs vinylplader:

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kira Skov er flyttet i kolonihave: »Mine potteplanter plejer at gå ud«

Den 36-årige sangerinde skal til at være havemenneske efter flytning til haveforening på Amager.

Mit forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Vinterjazz er skudt i gang, og for sangerinden Kira Skov betyder det en række koncerter på byens spillesteder de næste to uger.

Hun har ellers skruet lidt ned for blusset, siden hun blev mor til Morgan for fem måneder siden.

»Jeg har givet mig selv fri indtil foråret. Da skal jeg prøve at skrive musik igen. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver, nu når jeg er blevet mor«, fortæller Kira Skov.

Har det ændret dine forbrugsvaner at få barn?

»Bleer er en udgift, men ellers har vi arvet næsten alt til ham. Jeg går mindre ud og spiser. Restauranter, gode råvarer og god vin er ellers det, jeg har brugt flest penge på, for det vægter jeg meget højt. Højere end tøj. Vi er også lige flyttet væk fra Vesterbro, hvor alt var tilgængeligt hele tiden, så det hele er lidt anderledes«.

LÆS ARTIKEL I er flyttet til en haveforening på Amager. Hvorfor?»Jeg har virkelig længtes efter at have en lille have og kunne følge med i årstidernes gang. Det er vildt godt for os at være flyttet herud. Det er vores lille, hemmelige Christiania-drøm«. Hvordan vil jeres nye liv påvirke dine indkøbsvaner?»Jeg regner med at få et nyt forbrug hos den lokale planteskole. Men nu må vi se, hvad mine evner rækker til. Jeg er ikke vant til at holde en have, og mine potteplanter plejer at gå ud. De mest basale indkøb kan jeg klare her i haveforeningen, i Bixen, men jeg tager stadig ind til byen for at købe lækkert brød og for at handle i de specialforretninger, jeg kender omkring Værnedamsvej«.Skal du til at dyrke grøntsager?

»Ikke lige nu. Vi er medlem af et supergodt madfællesskab, der hedder Din Baghave, som leverer biodynamiske, økologiske grøntsager«.

Går du op i madlavning?

»Vi går begge meget op i at lave mad og bruger rimelig meget tid på det, når vi ikke laver musik«.

I er begge musikere. Giver det svingende indtægter?

»Det kører nu rimelig stabilt, men når man ikke får en fast månedsløn, har man ikke altid overblik over, hvad man bruger. Vi bruger det, vi har. Vi kan godt lide at leve, og det ligger ikke til os at spare op eller lægge budget. Kun når vi er tvunget til det af banken«.Du har styr på din B-skat?

»Jeg har en god revisor til at holde styr på det, for du er selvfølgelig nødt til at have overblik. Vi har altid sørget for ikke at sætte os så hårdt, at vi ikke kan blive ved at rejse og spise ude. Jeg har boet i USA i otte år, hvor jeg var virkelig fattig og i lange perioder boede i en bil. Jeg havde en lille bod, hvor jeg lavede hennatatoveringer, og det levede vores band af«.

Du fik konstateret kræft i 2009. I dag er du rask, men har det fået dig til at ændre vaner?

»Jeg har altid været lidt af en treatment junkie, men i det halve år, hvor jeg var i behandling (for en sjælden kræftform i forbindelse med en falsk graviditet, red.) drak jeg slet ikke alkohol og brugte rigtig mange penge på massage og akupunktur. Jeg lever sundt og skal have min søvn og god mad, men det har jeg altid gjort. Uden at være fanatisk, for jeg kan godt lide at drikke vin og feste«.Dyrker du motion?

»Jeg dyrker meget yoga. Jeg er nødt til at have en sund kontakt med min krop for at kunne synge og performe. Jeg har dyrket yoga, siden jeg tog til USA som 17-årig, og har i perioder været helt fanatisk, fordi det hjalp mig til at komme ud af nogle svære ting«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden